אוזני המן בקלאווה

חג פורים שמח! אוזני המן בקלוואה זה אחד הדברים הכי טעימים שיש. קינוח שמתאים לכל השנה, בכל צורה שתבחרו הוא יהיה טעים ומוצלח
חג פורים שמח! אוזני המן בקלוואה זה אחד הדברים הכי טעימים שיש. קינוח שמתאים לכל השנה, בכל צורה שתבחרו הוא יהיה טעים ומוצלח
  • תומר אומנסקי
  • 460 צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    284
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 284.1 קק״ל 9942.7 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 1080.1 גרם
    שומן 13.5 גרם 473.7 גרם
    נתרן 145.1 מ״ג 5077.3 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 80.8 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 271.0 גרם
    כולסטרול 18.4 מ״ג 645.0 מ״ג
    סידן 17.6 מ״ג 616.3 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 52.4 מ״ג
    אשלגן 150.8 מ״ג 5278.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    284
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 284.1 קק״ל 9942.7 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 1080.1 גרם
    שומן 13.5 גרם 473.7 גרם
    נתרן 145.1 מ״ג 5077.3 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 80.8 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 271.0 גרם
    כולסטרול 18.4 מ״ג 645.0 מ״ג
    סידן 17.6 מ״ג 616.3 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 52.4 מ״ג
    אשלגן 150.8 מ״ג 5278.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבות פילו

מילוי

סירופ סוכר

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת מילוי מעט דביק אך עדיין מעט פירורית.
  2. במידה והמילוי כלל לא מתגבש ניתן להוסיף מעט מים חמים.
  3. מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את כל המרכיבים יחד כעשר דקות ומצננים היטב את הסירופ.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  5. מכינים את אוזני ההמן: לוקחים עלה פילו אחד ומברישים את כולו בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עוד חמש פעמים  (מניחים את העלים המוברשים אחד על השני) עד שמקבלים יריעת בצק עבה יחסית וספוגה בחמאה.
  6. בעזרת קורצן בקוטר 8 ס”מ חותכים עיגולים שווים, רצוי להיעזר בחיתוך עם סכין.
  7. במרכז כל עיגול מניחים ממילוי האגוזים וסוגרים לצורת אוזן המן. אם אתם מתקשים בסגירה ניתן להבריש את קצוות העיגול בעוד קצת חמאה.
  8. אופים בתנור כ20-25 דקות עד להזהבה.
  9. לאחר האפייה מברישים בכמות נאה של סירופ הסוכר המצונן שהכנו ומפזרים מעל קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ומעט עלי ורדים מיובשים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות