אוכל של בית בלי להתאמץ: קציצות עוף קלאסיות
קציצות פשוטות ומהירות להכנה שאין ילד, או מבוגר, שיסרב להן. פשוט להכניס את כל המצרכים, לקצוץ ולטגן או לאפות. כמה פשוט - ככה טעים
קציצות פשוטות ומהירות להכנה שאין ילד, או מבוגר, שיסרב להן. פשוט להכניס את כל המצרכים, לקצוץ ולטגן או לאפות. כמה פשוט - ככה טעים
- מערכת Foody
- 121 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.1 קק״ל 480.9 קק״לפחמימות 8.1 גרם 81.3 גרםשומן 0.8 גרם 8.3 גרםנתרן 328.0 מ״ג 3280.0 מ״גחלבון 1.9 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 10.7 מ״ג 107.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 53.3 מ״ג 532.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות48
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.1 קק״ל 480.9 קק״לפחמימות 8.1 גרם 81.3 גרםשומן 0.8 גרם 8.3 גרםנתרן 328.0 מ״ג 3280.0 מ״גחלבון 1.9 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 10.7 מ״ג 107.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 53.3 מ״ג 532.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 48 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חזה עוף שלם גדולחתוך גס
-
1 בצל גדולקלוף וחתוך לרבעים
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית כמון טחוןלא חובה
-
1/2 כוס קמח לבןאו פחות (לפי הצורך)
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את העוף, הבצל והשום, ומעבדים עד לקבלת תערובת טחונה דקה.
- מוסיפים את הביצה, התבלינים ו-1/4 כוס קמח ומערבבים לתערובת אחידה ודביקה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחממים שמן במחבת, צרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- בתנור- מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומזלפים מעט שמן. מסדרים את הקציצות בתבנית ומזלפים מעליהן שוב מעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ15 דקות, הופכים את הקציצות ומכניסים לאפיה נוספת ל15 דקות נוספות. (במידה ואתם אוהבים את הקציצות אפויות יותר, ניתן להשאיר עוד בתנור עד לתוצאה הרצויה)
- מגישים מיד לצד סלט ירוק קטן.
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את העוף, הבצל והשום, ומעבדים עד לקבלת תערובת טחונה דקה.
- מוסיפים את הביצה, התבלינים ו-1/4 כוס קמח ומערבבים לתערובת אחידה ודביקה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחממים שמן במחבת, צרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- בתנור- מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומזלפים מעט שמן. מסדרים את הקציצות בתבנית ומזלפים מעליהן שוב מעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ15 דקות, הופכים את הקציצות ומכניסים לאפיה נוספת ל15 דקות נוספות. (במידה ואתם אוהבים את הקציצות אפויות יותר, ניתן להשאיר עוד בתנור עד לתוצאה הרצויה)
- מגישים מיד לצד סלט ירוק קטן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)