אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
  • מערכת Foody
  • 87K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 274.5 גרם
    שומן 15.9 גרם 127.4 גרם
    נתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 274.5 גרם
    שומן 15.9 גרם 127.4 גרם
    נתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
תבשילים
מערכת Foody
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

הרכבת המנה


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. מברישים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
  3. אופים 30-20 דקות עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות.
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס מרוטב העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של החצילים, ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
  10. מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של רוטב העגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים בצפיפות עוד שכבה של החצילים (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מניחים בשכבה אחידה את יתר תערובת הבשר.
  11. על תערובת הבשר יוצקים עוד שכבה של רוטב העגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של החצילים ומפזרים מעל פירורי לחם בנדיבות.
  12. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה

    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה
    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות