בחנוכה הזה לא מטגנים: עוגת סופגניות אפויות במילוי ממרח שוקולד אגוזים
בחג חנוכה הזה בא לנו סופגנייה מושחתת וטעימה אך אפויה ולא הכי משמינה. מצאנו את הפתרון המושלם - עוגת סופגניות אפויות במילוי שוקולד אגוזים
בחג חנוכה הזה בא לנו סופגנייה מושחתת וטעימה אך אפויה ולא הכי משמינה. מצאנו את הפתרון המושלם - עוגת סופגניות אפויות במילוי שוקולד אגוזים
- שרית נובק
- 536 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5462.0 קק״ל 5462.0 קק״לפחמימות 784.6 גרם 784.6 גרםשומן 230.9 גרם 230.9 גרםנתרן 2006.6 מ״ג 2006.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 15.7 גרם 15.7 גרםשומן רווי 74.1 גרם 74.1 גרםכולסטרול 707.1 מ״ג 707.1 מ״גסידן 335.8 מ״ג 335.8 מ״גברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 943.5 מ״ג 943.5 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות5462
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5462.0 קק״ל 5462.0 קק״לפחמימות 784.6 גרם 784.6 גרםשומן 230.9 גרם 230.9 גרםנתרן 2006.6 מ״ג 2006.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 15.7 גרם 15.7 גרםשומן רווי 74.1 גרם 74.1 גרםכולסטרול 707.1 מ״ג 707.1 מ״גסידן 335.8 מ״ג 335.8 מ״גברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 943.5 מ״ג 943.5 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5462 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
מילוי
-
1/2 כוס ממרח שוקולד אגוזיםאו כל ממרח שוקולד שאוהבים
קישוט
-
4 כפות ממרח שוקולד אגוזים
-
8 כדורי פררו רושה
אופן הכנה
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ובהדרגתיות מוסיפים חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתגבש.
- כשהבצק מתגבש, מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, עד שהיא נטמעת בבצק. וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות במהירות איטית.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח (בערך כשעה).
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים.
- מניחים את כדורי הבצק בצורה יחסית מרווחת בתבנית מעט משומנת בקוטר 26 ס”מ, מכסים אותם במגבת ומניחים לתפיחה נוספת, עד להכפלת נפח (בערך 30 דקות).
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לאחר ההתפחה השנייה של כדורי הבצק אופים אותם כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור את עוגת הסופגניות ומצננים לטמפרטורת החדר.
- בעזרת צנתר ושקית זילוף מזריקים שוקולד בנדיבות לתוך הסופגניות (אם השוקולד סמיך מידי אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו כדי להקל על ההזרקה).
- מקשטים ומזלפים מעט שוקולד גם מלמעלה ומניחים כדורי פררו רושה\סוכריות או מה שמתחשק לכם.
אופן הכנה
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ובהדרגתיות מוסיפים חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתגבש.
- כשהבצק מתגבש, מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, עד שהיא נטמעת בבצק. וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות במהירות איטית.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח (בערך כשעה).
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים.
- מניחים את כדורי הבצק בצורה יחסית מרווחת בתבנית מעט משומנת בקוטר 26 ס”מ, מכסים אותם במגבת ומניחים לתפיחה נוספת, עד להכפלת נפח (בערך 30 דקות).
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לאחר ההתפחה השנייה של כדורי הבצק אופים אותם כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור את עוגת הסופגניות ומצננים לטמפרטורת החדר.
- בעזרת צנתר ושקית זילוף מזריקים שוקולד בנדיבות לתוך הסופגניות (אם השוקולד סמיך מידי אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו כדי להקל על ההזרקה).
- מקשטים ומזלפים מעט שוקולד גם מלמעלה ומניחים כדורי פררו רושה\סוכריות או מה שמתחשק לכם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
כל העניין זה השמן