גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור
מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
- יעל טל
- 283 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.3 קק״ל 1346.4 קק״לפחמימות 51.1 גרם 255.5 גרםשומן 2.2 גרם 11.2 גרםנתרן 346.2 מ״ג 1731.0 מ״גחלבון 8.9 גרם 44.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.7 גרםכולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״גסידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.3 קק״ל 1346.4 קק״לפחמימות 51.1 גרם 255.5 גרםשומן 2.2 גרם 11.2 גרםנתרן 346.2 מ״ג 1731.0 מ״גחלבון 8.9 גרם 44.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 6.7 גרםכולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״גסידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 269 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקטלא חובה
-
אפשר גם רזה
-
1/2 כוס גבינת אמנטלאו קשקבל או איזו שאוהבים מגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)