גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין מהר וממצרכים שיש תמיד בבית. גראטן פריזאי: מתכון לתפוח אדמה מוקרם בתנור, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם, תמיד!
  • יעל טל
  • 211 צפיות
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.3 קק״ל 1346.4 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 255.5 גרם
    שומן 2.2 גרם 11.2 גרם
    נתרן 346.2 מ״ג 1731.0 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 44.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.3 קק״ל 1346.4 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 255.5 גרם
    שומן 2.2 גרם 11.2 גרם
    נתרן 346.2 מ״ג 1731.0 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 44.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.4 מ״ג 361.8 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 95.0 מ״ג 475.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים!
  3. מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב (כדי שתחתית הסיר לא תשרף). הנוזל יסמיך מעט.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה (כשתי דקות).
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
  6. משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
  7. מכניסים לתנור ל-45-60 דקות (הגראטן צריך להיות זהוב-חום מלמעלה).
  8. מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים. מריחים. מחכים טיפה ומתחילים לאכול. בתאבון.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות