טעים ולא מתחכם: עוף בגריל עם ירקות שורש

עוף בגריל - כרעי עוף אפויים בתנור עם ירקות שורש במרינדה הדרית שתעשה ריח נעים וטעים בכל הבית, מנה עיקרית שכולם אוהבים
עוף בגריל - כרעי עוף אפויים בתנור עם ירקות שורש במרינדה הדרית שתעשה ריח נעים וטעים בכל הבית, מנה עיקרית שכולם אוהבים
  • מערכת Foody
  • 357 צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.7 קק״ל 1302.0 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 262.4 גרם
    שומן 0.5 גרם 3.7 גרם
    נתרן 134.6 מ״ג 1076.4 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.4 מ״ג 339.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 315.4 מ״ג 2523.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.7 קק״ל 1302.0 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 262.4 גרם
    שומן 0.5 גרם 3.7 גרם
    נתרן 134.6 מ״ג 1076.4 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.4 מ״ג 339.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 315.4 מ״ג 2523.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור

עוף בגריל הוא מתכון מאוד בסיסי, שמכינים אותו ממש בכל בית. זה מתכון שעל פניו הוא פשוט ומהיר מאוד. אבל זה גם מתכון שקל מאוד לטעות איתו, אם לא שמים לב לפרטים הקטנים. קל מאוד לשרוף את העוף, קל מאוד לייבש אותו. פשוט מאוד להכין עוף חסר טעם או מנגד עם טעם מוגזם. רבים גם מוציאים אותו מהתנור לפני הזמן, כשהוא לא עשוי או פשוט לא צולים אותו בטמפרטורה נכונה. לפניכם מתכון עוף בגריל פשוט מאוד, מהיר מאוד (10 דקות הכנה בסך הכל) וכמובן טעים מאוד. הסוד של המתכון הזה הוא בתיבול של העוף ושל תפוחי האדמה, הגזרים והבטטות. תיבול פשוט אבל נפלא. תיבול שיש בו, בין היתר, גם גריל, כמון ושום, אבל גם דבש, תפוז וקינמון. איזון מושלם של טעמים, שהופכים את העוף וירקות השורש לארוחה משגעת לצהריים, לשבת,  לחג – למתי שרק תרצו.

מצרכים

מצרכים


plus minus


כשר לפסח ללא חשש קטניות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  2. מניחים את חלקי העוף והירקות בתבנית או קערה גדולה, מפזרים מעל את התבלינים, הדבש והמיץ ומערבבים היטב עד שכל הירקות והעוף מכוסים.
  3. מסדרים את העוף והירקות על גבי התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-45-50 דקות. מורידים את הנייר, מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות, או עד שהעוף והירקות משחימים, והנוזלים מצטמצמים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים.

    הערות

    • בפסח לנוהגים לא להשתמש בתבלינים, אפשר להשמיטם ולהוסיף כפית פלפל שחור טחון במקום
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות