יש לי יום יום חג – צלי בקר ברוטב פטריות של יונית צוקרמן
יונית צוקרמן עם מנה קלאסית שאף שולחן חג לא שלם בלעדיה: צלי בקר ברוטב פטריות. נתחי בשר רכים מאוד בתוספת עשירה של רוטב פטריות
יונית צוקרמן עם מנה קלאסית שאף שולחן חג לא שלם בלעדיה: צלי בקר ברוטב פטריות. נתחי בשר רכים מאוד בתוספת עשירה של רוטב פטריות
- יונית צוקרמן
- 548 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.1 קק״ל 3600.6 קק״לפחמימות 14.4 גרם 115.2 גרםשומן 15.3 גרם 122.5 גרםנתרן 276.6 מ״ג 2212.6 מ״גחלבון 63.6 גרם 508.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 50.8 גרםכולסטרול 438.8 מ״ג 3510.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 143.8 מ״גברזל 4.6 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 136.0 מ״ג 1088.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 96.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות450
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.1 קק״ל 3600.6 קק״לפחמימות 14.4 גרם 115.2 גרםשומן 15.3 גרם 122.5 גרםנתרן 276.6 מ״ג 2212.6 מ״גחלבון 63.6 גרם 508.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 50.8 גרםכולסטרול 438.8 מ״ג 3510.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 143.8 מ״גברזל 4.6 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 136.0 מ״ג 1088.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 96.7 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 450 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר כתף
-
3 בצלים בינוניים
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
5 גרגיר פלפל אנגלי
-
1 כף אבקת מרק פטריות
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 קופסה פטריות שמפיניוןפרוסות דק
-
1 כף רסק עגבניות
אופן הכנה
- בסיר רחב מבשלים את צלי הבקר כחמישים דקות כשהוא מכוסה כולו במים.
- מצננים את הנתח במקרר עטוף בניילון נצמד, מוציאים ופורסים בעזרת סכין לפרוסות דקות.
- על קרש חיתוך פורסים את הבצל לעיגולים, מטגנים במעט שמן עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את פרוסות הצלי ומים לכיסוי, מבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, אבקת מרק, סוכר, רסק ופטריות.
- בודקים מידי פעם את הנוזלים ובמידת הצורך מוסיפים.
- מבשלים עוד 20 דקות לערך ועד שהבשר רך מאוד.
אופן הכנה
- בסיר רחב מבשלים את צלי הבקר כחמישים דקות כשהוא מכוסה כולו במים.
- מצננים את הנתח במקרר עטוף בניילון נצמד, מוציאים ופורסים בעזרת סכין לפרוסות דקות.
- על קרש חיתוך פורסים את הבצל לעיגולים, מטגנים במעט שמן עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את פרוסות הצלי ומים לכיסוי, מבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, אבקת מרק, סוכר, רסק ופטריות.
- בודקים מידי פעם את הנוזלים ובמידת הצורך מוסיפים.
- מבשלים עוד 20 דקות לערך ועד שהבשר רך מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)