מלאווח ביתי כמו של סבתא מתימן!

גם הגילטי פלז'ר שלכם הוא מלאווח קריספי ומפנק? עם ביצה קשה ורסק עגבניות כזה מתובל כזה? ביס שכולו טעמי ילדות נשכחים של ארוחות ערב זריזות
גם הגילטי פלז'ר שלכם הוא מלאווח קריספי ומפנק? עם ביצה קשה ורסק עגבניות כזה מתובל כזה? ביס שכולו טעמי ילדות נשכחים של ארוחות ערב זריזות
  • נעמה פלד
  • 57K צפיות
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 461.4 קק״ל 3691.2 קק״ל
    פחמימות 74.7 גרם 597.4 גרם
    שומן 23.3 גרם 186.2 גרם
    נתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרם
    כולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״ג
    סידן 18.5 מ״ג 147.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 83.3 מ״ג 666.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 461.4 קק״ל 3691.2 קק״ל
    פחמימות 74.7 גרם 597.4 גרם
    שומן 23.3 גרם 186.2 גרם
    נתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרם
    כולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״ג
    סידן 18.5 מ״ג 147.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 83.3 מ״ג 666.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור

תשכחו ממלאווח ממשלוחים, תשכחו מהמלאווח שאתם קונים בסופר ותפסיקו לקנא במלאווח של השכנים. גם אתם יכולים להכין מלאווח אמיתי בבית ולא תאמינו כמה שזה קל.

לפני שתעברו למתכון, אנחנו חייבים להזהיר. המתכון הזה כל כך קל, שתרצו להכין מלאווח כל יום. יש מצב שזה לא יהיה כזה רעיון מדהים. זאת אומרת זה כן רעיון מדהים, גם מאוד טעים – אבל גם מאוד, מאוד משמין. אבל תשכחו מהקלוריות, יש לנו פה מתכון מלאווח שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה.

7 מרכיבים, 15 דקות הכנה ויש לכם מלאווח אמיתי במטבח ואושר גדול בבטן.

אם בכל זאת רוצים לחסוך בקלוריות תמיד ניתן לאפות אותו בתנור או בטוסטר, אבל אין כמו טיגון כדי לקבל תוצאה מושלמת.

מעבר לתוספות שציינו במתכון, ניתן גם להגיש את המלאווח עם זעתר, טחינה, חומוס, זיתים ועוד.

ניתן כמובן גם להשתמש בבצק כבסיס לפיצה, בורקס, זיווה, מלאווח מגולגל, טוסט ואפילו קרואסון.

מאפים מלוחים
נעמה פלד
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבלים כ-5 דקות בעזרת וו לישה את הקמח, המלח, הסוכר, החומץ והמים עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
  2. על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
  3. לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מכדררים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח כ-15 דקות.
  4. מרדדים כל כדור בצק כמה דק שאפשר ומורחים את החמאה.
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין

    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מרדדים את הבצק לרולדה ארוכה שהחמאה כלפי פנים ומגלגלים לשבלול.
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין

    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין

  6. מרדדים כל שבלול למלוואח עגול.

    מרדדים כל שבלול. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל שבלול. צילום: טל סיון-ציפורין

  7. מרכיבים את המחבת במכשיר הנינג’ה, מרססים במעט ספריי שמן בטעם חמאה (אפשרי גם לא להשתמש בספריי שמן כלל) ומדליקים את המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת” על טמפרטורה 120 מעלות, כ-15 דקות.
  8. ברגע שהמכשיר מצפצף והודיע שהוא חם, מניחים שני מלוואחים זה לצד זה על המחבת וסוגרים את המכשיר. הופכים את המלוואחים ונותנים להם בישול מהצד השני כ-5 דקות.
  9. מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
    מלאווח ביתי. צילום: טל סיון-ציפורין
    מלאווח ביתי. צילום: טל סיון-ציפורין
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות