מעקודה מרוקאית – פשטידת קסמים שמאכילה משפחה שלמה

מתכון קל להכנה למאפה המרוקאי המפורסם - מעקודה! תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, ביצים והרבה תבלינים בתוך פשטידה מופלאה שמטגנים על הגז ואחר כך אופים למשהו נפלא
מתכון קל להכנה למאפה המרוקאי המפורסם - מעקודה! תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, ביצים והרבה תבלינים בתוך פשטידה מופלאה שמטגנים על הגז ואחר כך אופים למשהו נפלא
  • מערכת Foody
  • 37K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    385
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 240.6 גרם
    שומן 22.3 גרם 178.7 גרם
    נתרן 1078.9 מ״ג 8631.6 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.1 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 369.3 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 72.2 מ״ג 577.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 136.6 מ״ג 1092.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    385
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 240.6 גרם
    שומן 22.3 גרם 178.7 גרם
    נתרן 1078.9 מ״ג 8631.6 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.1 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 369.3 מ״ג 2954.0 מ״ג
    סידן 72.2 מ״ג 577.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 136.6 מ״ג 1092.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
פשטידות
מערכת Foody
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה אחרת יספחו נוזלים מיותרים), לאחר הבישול, מסירים את הקליפה ומועכים לכדי פירה (לא חלק במיוחד).
  2. מוסיפים את הביצים, הירק, התבלינים והשום ומערבבים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים שוב היטב לעיסה אחידה.
  3. בסיר בינוני-גדול מחממים חצי כוס שמן ומשמנים גם את דפנות הסיר.
  4. כשהשמן חם, יוצקים את העיסה לסיר. מבשלים 3 דק’ על להבה בינונית עד שהשמן מבעבע והדפנות מתייצבות ולאחר מכן עוד 10 דק’ על אש קטנה.
  5. במידה והסיר מתאים לתנור (ידיות ברזל) מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דק’. לעומת זאת, מי שרוצה להמשיך לבשל על הגז והסיר שלו לא מתאים לתנור ממשיך לבשל את המעקודה על אש הכי קטנה עם מכסה עוד כ-45 דק’.
  6. מרימים את המכסה ובודקים אם המעקודה יציבה, אם כן הופכים על צלחת רחבה בזהירות (בשלב הזה כל השמן שצף יוצא לא להבהל). בודקים אם הסיר עדיין משומן דיו ואם לא אז משמנים שוב בדפנות ובבסיס עם רבע כוס שמן.
  7. מחזירים בעדינות את המעקודה לתוך הסיר כאשר החלק שהיה למטה עד כה, פונה כעת כלפי מעלה ומבשלים לעוד 25 דק’.
  8. עוברים על דפנות המעקודה לראות שהן מופרדות מדפנות הסיר היטב והופכים שוב לצלחת רחבה.
  9. מחכים כ-20 דק’ לצינון, פורסים ואוכלים בתיאבון!
    מעקודה. צילום: עדן טל
    פשטידת מעקודה (מחמאר) מרוקאית צילום: עדן טל

     

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות