מקלובה מושלמת עם פרגיות וירקות צלויים – תענוג מהמטבח הערבי
מקלובה קלה להכנה, בתוספת כל המרכיבים הקלאסיים ועם נתחי פרגית עסיסיים! נסו את מנת הדגל של המטבח הערבי אצלכם במטבח
מקלובה קלה להכנה, בתוספת כל המרכיבים הקלאסיים ועם נתחי פרגית עסיסיים! נסו את מנת הדגל של המטבח הערבי אצלכם במטבח
- ניצן סוסיד
- 131 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.3 קק״ל 3290.3 קק״לפחמימות 39.6 גרם 316.4 גרםשומן 11.6 גרם 93.0 גרםנתרן 848.6 מ״ג 6788.7 מ״גחלבון 33.8 גרם 270.1 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.5 מ״ג 420.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 436.1 מ״ג 3488.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות411
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.3 קק״ל 3290.3 קק״לפחמימות 39.6 גרם 316.4 גרםשומן 11.6 גרם 93.0 גרםנתרן 848.6 מ״ג 6788.7 מ״גחלבון 33.8 גרם 270.1 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.5 מ״ג 420.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 436.1 מ״ג 3488.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
מקלובה קיבלה את שמה מהפועל בערבית ‘להפוך’. גאוני! כי השם הוא בעצם הוראת הכנה לעוגת האורז והירקות הזו שמכילה את כל אבות המזון ומתובלת כמו שרק במטבח הערבי יודעים. מנה שהיא ארוחה שלמה, חגיגית ומפנקת. אז רוצו להכין את המקלובה הזו ולא תתחרטו.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 411 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מקלובה
-
1 ק"ג סטייק פרגיתחתוכים לרבעים
-
3 כוסות אורז יסמין
-
3 גזרים בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
3 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
2 חצילים בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
1/2 כרובית בינוניחתוכה לפרחים. או חצי חבילת פרחי כרובית קפואים.
-
6 כוסות מים רותחים
תיבול
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כפיות בהרט
-
4 כפות שמן קנולה
הגשה
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים בשמן זית את כל הירקות ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
- צולים את הירקות בתנור 15 דקות עד שהם זהובים ומוכנים, אך לא רכים מידי.
- סוגרים בסיר בינוני את נתחי הפרגית במשך שלוש דקות מכל צד.
- שוטפים את האורז היטב ומסננים.
- משמנים את תחתית סיר המקלובה (חשוב לבחור סיר לא עמוק ולא רחב מדי).
- מניחים עיגול של נייר אפייה בתחתית.
- מסדרים בתחתית הסיר תפוח אדמה, החצילים, הכרובית ולבסוף את הגזר.
- על גבי הירקות מסדרים את נתחי הפרגית הצלויים ועליהם את האורז.
- בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם 6 כוסות מים רותחים.
- מוזגים בעדינות על האורז, מכסים את הסיר עם מכסה, או מניחים רדיד אלומיניום מתחת למכסה לסגירה הרמטית.
- מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את עצמת הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות.
- מורידים מהאש וממתינים 10 דקות.
- הופכים על צלחת הגשה גדולה שטוחה. מפזרים פטרוזיליה ובתיאבון!
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים בשמן זית את כל הירקות ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
- צולים את הירקות בתנור 15 דקות עד שהם זהובים ומוכנים, אך לא רכים מידי.
- סוגרים בסיר בינוני את נתחי הפרגית במשך שלוש דקות מכל צד.
- שוטפים את האורז היטב ומסננים.
- משמנים את תחתית סיר המקלובה (חשוב לבחור סיר לא עמוק ולא רחב מדי).
- מניחים עיגול של נייר אפייה בתחתית.
- מסדרים בתחתית הסיר תפוח אדמה, החצילים, הכרובית ולבסוף את הגזר.
- על גבי הירקות מסדרים את נתחי הפרגית הצלויים ועליהם את האורז.
- בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם 6 כוסות מים רותחים.
- מוזגים בעדינות על האורז, מכסים את הסיר עם מכסה, או מניחים רדיד אלומיניום מתחת למכסה לסגירה הרמטית.
- מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את עצמת הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות.
- מורידים מהאש וממתינים 10 דקות.
- הופכים על צלחת הגשה גדולה שטוחה. מפזרים פטרוזיליה ובתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)