סופגניות פיצה לכבוד החנוכה!
סופגניות פיצה מושלמות שאי אפשר להפסיק לאכול. מתכון מיוחד לכבוד חג החנוכה של סופגנייה לא שגרתית עם מילוי מלוח בטעמי פיצה של גבינה מותכת, רוטב עגבניות וזיתים
סופגניות פיצה מושלמות שאי אפשר להפסיק לאכול. מתכון מיוחד לכבוד חג החנוכה של סופגנייה לא שגרתית עם מילוי מלוח בטעמי פיצה של גבינה מותכת, רוטב עגבניות וזיתים
- מערכת Foody
- 586 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1496.1 קק״ל 14961.4 קק״לפחמימות 26.5 גרם 264.7 גרםשומן 153.9 גרם 1539.0 גרםנתרן 507.1 מ״ג 5071.2 מ״גחלבון 6.8 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 12.1 גרם 121.5 גרםכולסטרול 31.2 מ״ג 312.2 מ״גסידן 68.5 מ״ג 684.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 72.5 מ״ג 725.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1496
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1496.1 קק״ל 14961.4 קק״לפחמימות 26.5 גרם 264.7 גרםשומן 153.9 גרם 1539.0 גרםנתרן 507.1 מ״ג 5071.2 מ״גחלבון 6.8 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 12.1 גרם 121.5 גרםכולסטרול 31.2 מ״ג 312.2 מ״גסידן 68.5 מ״ג 684.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 72.5 מ״ג 725.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.0 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1496 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
320גרם או 2 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית גדושה שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מחמאהמומסת
-
1 ביצה M
-
1/2 כוס מים פושרים
-
4 כפות קטשופ
מילוי
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת או 10 כדורי בייבי מוצרלה
-
10 זיתים ירוקים בינונייםמגולענים או זיתים חתוכים לטבעות
טיגון
-
1 1/2 ליטר שמן קנולהאו כל שמן צמחי לטיגון עמוק
הגשה
-
1 קורט אורגנו יבשאו שבבי צ'ילי חריף - לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, המחמאה, והביצה. את המים מוסיפים לאט ובזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים בלישה על מהירות בינונית גבוהה 4-5 דקות.
- מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הקטשופ ולשים מעט מאד בידיים. הקטשופ לא צריך להיטמע באופן אחיד בבצק אלא קצת כמו בעוגת שיש.
- מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים למשך כשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- ממלאים את הבצק: על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם (כדאי להיעזר במשקל). מרדדים מעט כל כדור לעיגול, שמים מעט רוטב עגבניות או קטשופ, גבינה וזיתים, סוגרים את הבצק ומכדררים חזרה לעיגול.
- מטגנים את הסופגניות: בסיר גדול מחממים את השמן (160-170 מעלות) מחליקים בזהירות 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (יתכן ויהיה צורך להפוך חלק מהכדורים במהלך הטיגון להזהבה מושלמת).
- מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים עם מעט אורגנו יבש או שבבי צ’ילי חריף מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, המחמאה, והביצה. את המים מוסיפים לאט ובזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים בלישה על מהירות בינונית גבוהה 4-5 דקות.
- מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הקטשופ ולשים מעט מאד בידיים. הקטשופ לא צריך להיטמע באופן אחיד בבצק אלא קצת כמו בעוגת שיש.
- מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים למשך כשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- ממלאים את הבצק: על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם (כדאי להיעזר במשקל). מרדדים מעט כל כדור לעיגול, שמים מעט רוטב עגבניות או קטשופ, גבינה וזיתים, סוגרים את הבצק ומכדררים חזרה לעיגול.
- מטגנים את הסופגניות: בסיר גדול מחממים את השמן (160-170 מעלות) מחליקים בזהירות 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (יתכן ויהיה צורך להפוך חלק מהכדורים במהלך הטיגון להזהבה מושלמת).
- מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מגישים עם מעט אורגנו יבש או שבבי צ’ילי חריף מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)