עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס חגיגית לפסח, שמכינים ממש בקלות, ורק מ-5 מצרכים! השילוב של מוס השוקולד יחד עם מרנג הקוקוס מושלם, ואף אחד לא יאמין לכם כמה קל להכין אותה
עוגת שוקולד וקוקוס חגיגית לפסח, שמכינים ממש בקלות, ורק מ-5 מצרכים! השילוב של מוס השוקולד יחד עם מרנג הקוקוס מושלם, ואף אחד לא יאמין לכם כמה קל להכין אותה
  • יהודית מורחיים
  • 495 צפיות
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    4973
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4973.0 קק״ל 4973.0 קק״ל
    פחמימות 456.6 גרם 456.6 גרם
    שומן 335.8 גרם 335.8 גרם
    נתרן 202.5 מ״ג 202.5 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 40.5 גרם 40.5 גרם
    שומן רווי 233.8 גרם 233.8 גרם
    כולסטרול 574.0 מ״ג 574.0 מ״ג
    סידן 503.1 מ״ג 503.1 מ״ג
    ברזל 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 2447.0 מ״ג 2447.0 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    4973
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4973.0 קק״ל 4973.0 קק״ל
    פחמימות 456.6 גרם 456.6 גרם
    שומן 335.8 גרם 335.8 גרם
    נתרן 202.5 מ״ג 202.5 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 33.1 גרם
    סיבים תזונתיים 40.5 גרם 40.5 גרם
    שומן רווי 233.8 גרם 233.8 גרם
    כולסטרול 574.0 מ״ג 574.0 מ״ג
    סידן 503.1 מ״ג 503.1 מ״ג
    ברזל 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 2447.0 מ״ג 2447.0 מ״ג
    אבץ 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


עוגה

מוס שוקולד


כשר לפסח ללא חשש קטניות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את שכבת הקוקוס: מניחים בקערת מיקסר את החלבונים ומקציפים בעזרת בלון הקצפה. לאחר שנוצר קצף עם בועות גדולות מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב ומבריק.
  3. מוסיפים את הקוקוס ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת, אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהחלק העליון מתקשה ומזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים את מוס השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  6. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיכל אחת של שמנת מתוקה (250 מ”ל).
  7. שופכים את השמנת הרתוחה על השוקולד וממתינים דקה, לאחר מכן טורפים את התערובת עד אשר מקבלים גנאש אחיד ומבריק.
  8. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות (אפשר לילה).
  9. מוציאים מהמקרר את קרם השוקולד. מוציאים מהקערה כמות קטנה של הקרם ושומרים בצד בשביל הקישוט. מוזגים על השוקולד שנשאר בקערה את מיכל השמנת מתוקה הנותרת (250 מ”ל).מקציפים את התערובת עד קבלת קרם בהיר. זה קורה די מהר, להיזהר מהקצפת יתר.
  10. מורחים את הקרם על תחתית הקוקוס האפוי ומכניסים למקרר לכמה שעות.
  11. מכינים את הקישוט: מחממים במיקרוגל לכמה שניות את השוקולד ששמרנו בצד, עד שהוא מתרכך.
  12. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף (אפשר גם לשקית קטנה של כריכים), גוזרים בזהירות את הקצה ומקשטים את העוגה בתנועות מעגליות. אם רוצים גם את הקישוט גבעות השוקולד הקטנות, מכינים עוד קרם שוקולד ומזלפים אותו.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות