עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד

קינוח מיוחד לימות הפסח: עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
קינוח מיוחד לימות הפסח: עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
  • קרין גורן
  • 738 צפיות
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
    5781
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״ל
    פחמימות 620.5 גרם 620.5 גרם
    שומן 358.5 גרם 358.5 גרם
    נתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״ג
    חלבון 34.1 גרם 34.1 גרם
    סיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״ג
    סידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״ג
    ברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
    5781
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״ל
    פחמימות 620.5 גרם 620.5 גרם
    שומן 358.5 גרם 358.5 גרם
    נתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״ג
    חלבון 34.1 גרם 34.1 גרם
    סיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרם
    שומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״ג
    סידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״ג
    ברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוס שוקולד

רוטב שוקולד


כשר לפסח ללא חשש קטניות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
  2. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
  3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
  4. על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
  5. מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
  6. מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
  7. מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
  8. במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.

    הערות

    • אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא יגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/ דף עם סימנים
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות