פסטה שמנת עם בטטה

פסטה שמנת ובטטה עשירה וקרמית שמתאימה גם לערב קר בחורף, ולדייט חם בקיץ. עם בטטות בתנור, יין לבן, שמנת ופרמזן, לא תרצו לפספס אף ביס
פסטה שמנת ובטטה עשירה וקרמית שמתאימה גם לערב קר בחורף, ולדייט חם בקיץ. עם בטטות בתנור, יין לבן, שמנת ופרמזן, לא תרצו לפספס אף ביס
  • עדי מרום
  • 129 צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    705
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 704.5 קק״ל 2817.8 קק״ל
    פחמימות 60.3 גרם 241.4 גרם
    שומן 37.8 גרם 151.3 גרם
    נתרן 2100.2 מ״ג 8400.7 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 18.7 גרם 74.8 גרם
    כולסטרול 22.9 מ״ג 91.5 מ״ג
    סידן 335.3 מ״ג 1341.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 248.7 מ״ג 994.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    705
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 704.5 קק״ל 2817.8 קק״ל
    פחמימות 60.3 גרם 241.4 גרם
    שומן 37.8 גרם 151.3 גרם
    נתרן 2100.2 מ״ג 8400.7 מ״ג
    חלבון 22.7 גרם 90.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 18.7 גרם 74.8 גרם
    כולסטרול 22.9 מ״ג 91.5 מ״ג
    סידן 335.3 מ״ג 1341.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 248.7 מ״ג 994.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
אוכל איטלקי
עדי מרום
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
  2. חותכים רדיד אלומיניום ונייר אפייה, מניחים כל בטטה מעליהם, מזלפים מעט שמן זית ועוטפים היטב. כך עושים גם עם הראשים של השום.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש - את הבטטות מוציאים כעבור 30 דקות ואת ראשי השום כעבור 35 דקות.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
  5. מחלצים את הבטטות מהנייר כסף ומוציאים את התכולה ללא הקליפה.
  6. מניחים במחבת קוביית חמאה, מעט שמן, את תכולת הבטטות ואת השום ומערבבים מעט.
  7. מוסיפים יין לבן ומערבבים עוד כ2 דקות, מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים.
  8. מוסיפים פסטה מבושלת, שמנת ותבלינים, מערבבים על אש בינונית מספר דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולבעבע.
  9. מגישים עם פרמזן.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות