קיש פטריות ובצל מבצק עלים מוכן
ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמתאימה לאירוח חלבי - קיש פטריות ובצל. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק פריך, משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה מהירה וקלה
ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמתאימה לאירוח חלבי - קיש פטריות ובצל. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק פריך, משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה מהירה וקלה
- ישראל אהרוני
- 170 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 612.3 קק״ל 4898.7 קק״לפחמימות 86.7 גרם 693.9 גרםשומן 29.2 גרם 233.9 גרםנתרן 958.6 מ״ג 7668.6 מ״גחלבון 20.7 גרם 165.6 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 31.2 גרםשומן רווי 8.4 גרם 66.8 גרםכולסטרול 146.6 מ״ג 1173.0 מ״גסידן 185.7 מ״ג 1485.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 2650.3 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות612
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 612.3 קק״ל 4898.7 קק״לפחמימות 86.7 גרם 693.9 גרםשומן 29.2 גרם 233.9 גרםנתרן 958.6 מ״ג 7668.6 מ״גחלבון 20.7 גרם 165.6 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 31.2 גרםשומן רווי 8.4 גרם 66.8 גרםכולסטרול 146.6 מ״ג 1173.0 מ״גסידן 185.7 מ״ג 1485.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 2650.3 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 612 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 חבילה פטריות פורצ’יני מיובשות
-
3 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאה
-
5 בצלים בינוניים
-
1 גבעול טימין טרירק העלים
-
1 גבעול רוזמריןרק העלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1/2 כוס חלב 3%
-
3 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
קיש
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
100 גרם גבינת קשקבל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק.
- במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את התימין, הרוזמרין, פטריות קצוצות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
- בקערה טורפים את השמנת, הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול גדול ומרפדים תבנית טארט עגולה עם שוליים גבוהים. דוקרים מעט במזלג.
- מעל הבצק שמים את תערובת הפטריות והבצל, מעליה יוצקים את תערובת השמנת והביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
- אופים את הקיש 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד שהקיש שחום.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק.
- במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את התימין, הרוזמרין, פטריות קצוצות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
- בקערה טורפים את השמנת, הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול גדול ומרפדים תבנית טארט עגולה עם שוליים גבוהים. דוקרים מעט במזלג.
- מעל הבצק שמים את תערובת הפטריות והבצל, מעליה יוצקים את תערובת השמנת והביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
- אופים את הקיש 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד שהקיש שחום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)