שברו את הרשת! לחמניות שום של מלי מאירוב

תקשיבו, תקשיבו, תקשיבו! לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
תקשיבו, תקשיבו, תקשיבו! לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
  • מלי מאירוב
  • 118K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 402.6 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 402.6 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

תערובת שום ותבלינים

הברשה

להכנה:


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
  3. לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
  4. יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
  6. מניחים בתבנית מצופהאפ בנייר אפייה ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
  7. מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
  8. מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  10. לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
  11. מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  12. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.
    עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין:

    תגובות (4)

    Avatar

        Avatar
        מאיה הבלין

        כן אפשר להקפיא

      Avatar
      רבקה אהרוני

      מתכון משובח. טעים אסתטי וחגיגי.

        Avatar
        מאיה הבלין

        תודה רבה רבקה

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות