הכל על ביצים – איך תשמרו עליהן נקיות מזיהום ואיך תדעו שהן טריות?

ביצים הן אחד מהמאכלים או חומרי הגלם הכי נפוצים במטבח שלנו - מה אנחנו יודעים עליהן? איך נשמור אותן נקיות ותשובות נוספות לשאלות נפוצות
  • יקרת שכטר
  • 149 צפיות

עצה על ביצה (נסו להגיד את זה ברבים תראו שזה לא עובד).

מה אנחנו יודעים על ביצים? לא הרבה.

אז מה חשוב לבדוק ולדעת על ביצים?

תרנגולות מטילות ביצים מאותו הפתח של יציאת הצואה שלהן. לכן לעיתים ישנו לכלוך נראה לעין על קליפת הביצה.

לביצה שכבה העוטפת אותה ותפקידה להגן על הביצה מפני כניסת זיהומים. לכן, כאשר הביצים מגיעות לאריזה, הן לא עוברות שטיפה בכדי לא לפגוע בשכבת ההגנה, אלא רק ניקוי בלחץ אוויר.

ברגע ששכבת ההגנה תיפגע הביצה תהפוך חשופה ואוויר יכנס פנימה, כך מתחיל תהליך של קלקול.

לכן - אסור לשטוף ביצים!!!!!!

האם נכניס את קרטון הביצים למקרר?

לא! משאירים! קרטון! ביצים! במקרר!!! (דמיינו אותי צועקת כאן) - זה מזוהם.

לאחר הורדת הלכלוך בלחץ אוויר, מגיע שלב הדפסת התאריך על הקליפה. אח”כ מסדרים בקרטון. כל זה קורה בסביבה מאוד מאוד לא הגיינית.

הביצים נשמרות בנפרד מכל המצרכים - מומלץ בכלי אחר (לא סתם יש במקררים כלי ייעודי לסידור ביצים).

איך נבדוק האם הביצים שקנינו טריות?

ישנן מספר דרכים לבחון את רמת טריות הביצה.

  1. מבחן ראשון הוא מבחן הציפה (לא מתלהבת - ישנה סכנה לזיהום, כניסת חיידקים). מכניסים ביצה לכוס עם מים. במידה והיא שוקעת היא טרייה, במידה וצפה לגמרי היא לא ראויה למאכל.
  2. לאחר שבירת הביצה ניתן להסתכל על החלבון והחלמון. אם החלבון נוזלי ומתפשט והחלמון נשבר בקלות- הביצה לא טרייה. אם הביצה צפופה על שטח קטן בצלחת, החלבון גבוה, ותא האוויר בקליפה קטן, הביצה טרייה.

ביצה קשה למשל קשה להכין מביצה מאוד טרייה, כי לאחר הבישול מאוד קשה לקלף את הביצה. החלבון נדבק לקליפה. רק כ-3 עד-4 ימים אחר ההטלה תתקלף הקליפה בקלות.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar