עקיצת הדבורה – עוגת דבש עם קרם וניל ושקדים של קרין גורן

מחפשים קינוח מושלם לארוחה חגיגית בראש השנה ובכלל? נסו את המתכון של קרין גורן לעוגת עקיצת הדבורה שמורכבת מבצק שמרים, קרם וניל וציפוי שקדים בדבש. איזה מותק!
מחפשים קינוח מושלם לארוחה חגיגית בראש השנה ובכלל? נסו את המתכון של קרין גורן לעוגת עקיצת הדבורה שמורכבת מבצק שמרים, קרם וניל וציפוי שקדים בדבש. איזה מותק!
  • קרין גורן
  • 2K צפיות
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    6840
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6840.1 קק״ל 6840.1 קק״ל
    פחמימות 638.9 גרם 638.9 גרם
    שומן 438.3 גרם 438.3 גרם
    נתרן 860.3 מ״ג 860.3 מ״ג
    חלבון 110.2 גרם 110.2 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 228.9 גרם 228.9 גרם
    כולסטרול 1629.2 מ״ג 1629.2 מ״ג
    סידן 928.9 מ״ג 928.9 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1699.2 מ״ג 1699.2 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    6840
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6840.1 קק״ל 6840.1 קק״ל
    פחמימות 638.9 גרם 638.9 גרם
    שומן 438.3 גרם 438.3 גרם
    נתרן 860.3 מ״ג 860.3 מ״ג
    חלבון 110.2 גרם 110.2 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 228.9 גרם 228.9 גרם
    כולסטרול 1629.2 מ״ג 1629.2 מ״ג
    סידן 928.9 מ״ג 928.9 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1699.2 מ״ג 1699.2 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


בצק שמרים

ציפוי שקדים בדבש

מלית קצפת וניל

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. במיקרוגל ממיסים בקערה את החמאה ומערבבים עם החלב לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר, הביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק מאוד.
  4. משטחים את הבצק בידיים רטובות או משומנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר). מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מחממים את כל חומרי הציפוי למעט השקדים, עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח מבלי להוציא את האוויר מהבצק.
  8. אופים 30-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי). מצננים לגמרי.
  9. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, האינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
  10. מכינים את הסירופ: מערבבים מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס.
  11. בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומרטיבים בנדיבות ב-1/2 מכמות הסירופ. מורחים מעל את כל כמות המלית.
  12. מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא עם ציפוי השקדים כלפי מטה. מרטיבים ב-1/2 הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית. שומרים במקרר ומגישים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות