-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3281.1 קק״ל 3281.1 קק״לפחמימות 437.4 גרם 437.4 גרםשומן 103.0 גרם 103.0 גרםנתרן 3486.2 מ״ג 3486.2 מ״גחלבון 153.8 גרם 153.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 40.5 גרם 40.5 גרםכולסטרול 2504.2 מ״ג 2504.2 מ״גסידן 1100.4 מ״ג 1100.4 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 1885.9 מ״ג 1885.9 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות3281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3281.1 קק״ל 3281.1 קק״לפחמימות 437.4 גרם 437.4 גרםשומן 103.0 גרם 103.0 גרםנתרן 3486.2 מ״ג 3486.2 מ״גחלבון 153.8 גרם 153.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 40.5 גרם 40.5 גרםכולסטרול 2504.2 מ״ג 2504.2 מ״גסידן 1100.4 מ״ג 1100.4 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 1885.9 מ״ג 1885.9 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 3281 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 1/2 כוסות סוכר לבןמחולק לשניים: 3/4 כוס + 3/4 כוס
-
3/4 כוס קמח לבן
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את שכבת הטורט: מקציפים במיקסר 5 ביצים שלמות ו־3/4 כוס סוכר למשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- מוסיפים פנימה את הקמח ומקציפים לאט לאיחוד (או מקפלים ידנית).
- יוצקים לתבנית משומנת רק חצי מהתערובת (שומרים את החצי השני בקערה, להמשך) ואופים כ־15 דקות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל־160 מעלות.
- מכינים את שכבת הגבינה: מפרידים את 3 הביצים הנותרות. מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה 3 חלמונים, גבינה לבנה ומחצית מהפודינג וניל, וטורפים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס האפוי.
- אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהמלית מתחילה להתייצב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מכינים את הקצף: בקערת מיקסר נקי ויבש מקציפים את 3 החלבונים הנותרים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים לאחר סיום הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק וקרמי. מוסיפים את המחצית הנותרת של הפודינג ומקציפים לאט לאיחוד.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה ומזלפים בצורת ספירלה מעל העוגה. מתחילים לזלף ממרכז העוגה ומתקדמים במעגלים צפופים, הולכים וגדלים, עד שהעוגה כולה מכוסה.
- מחזירים את התבנית לתנור ל־20 דקות בחום של 160 מעלות, עד להזהבת הקצף.
- מצננים לגמרי (הקצף שתפח באפייה יצנח חזרה לגובה המקורי, וזה בסדר) לפני שפורסים ומגישים.
- שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את שכבת הטורט: מקציפים במיקסר 5 ביצים שלמות ו־3/4 כוס סוכר למשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- מוסיפים פנימה את הקמח ומקציפים לאט לאיחוד (או מקפלים ידנית).
- יוצקים לתבנית משומנת רק חצי מהתערובת (שומרים את החצי השני בקערה, להמשך) ואופים כ־15 דקות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל־160 מעלות.
- מכינים את שכבת הגבינה: מפרידים את 3 הביצים הנותרות. מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה 3 חלמונים, גבינה לבנה ומחצית מהפודינג וניל, וטורפים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס האפוי.
- אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהמלית מתחילה להתייצב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מכינים את הקצף: בקערת מיקסר נקי ויבש מקציפים את 3 החלבונים הנותרים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים לאחר סיום הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק וקרמי. מוסיפים את המחצית הנותרת של הפודינג ומקציפים לאט לאיחוד.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה ומזלפים בצורת ספירלה מעל העוגה. מתחילים לזלף ממרכז העוגה ומתקדמים במעגלים צפופים, הולכים וגדלים, עד שהעוגה כולה מכוסה.
- מחזירים את התבנית לתנור ל־20 דקות בחום של 160 מעלות, עד להזהבת הקצף.
- מצננים לגמרי (הקצף שתפח באפייה יצנח חזרה לגובה המקורי, וזה בסדר) לפני שפורסים ומגישים.
- שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)