מוצלחת ומהירה: עוגת גבינה בחושה בקלי קלות
מפחדים להכין עוגות גבינה אפויות? העוגה הזו היא בול בשבילכם. מערבבים הכל בקערה, אופים בתנור ויש לכם עוגת גבינה מפנקת לתפארת, בלי שום תקלות
מפחדים להכין עוגות גבינה אפויות? העוגה הזו היא בול בשבילכם. מערבבים הכל בקערה, אופים בתנור ויש לכם עוגת גבינה מפנקת לתפארת, בלי שום תקלות
- יהודית מורחיים
- 93K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2107.0 קק״ל 2107.0 קק״לפחמימות 184.0 גרם 184.0 גרםשומן 122.2 גרם 122.2 גרםנתרן 1601.9 מ״ג 1601.9 מ״גחלבון 67.9 גרם 67.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 70.2 גרם 70.2 גרםכולסטרול 895.8 מ״ג 895.8 מ״גסידן 591.2 מ״ג 591.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 893.7 מ״ג 893.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2107
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2107.0 קק״ל 2107.0 קק״לפחמימות 184.0 גרם 184.0 גרםשומן 122.2 גרם 122.2 גרםנתרן 1601.9 מ״ג 1601.9 מ״גחלבון 67.9 גרם 67.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 70.2 גרם 70.2 גרםכולסטרול 895.8 מ״ג 895.8 מ״גסידן 591.2 מ״ג 591.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 893.7 מ״ג 893.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2107 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1 חבילה פתי בר ונילחבילה קטנה של כ-15 ביסקוויטים
-
100 גרם חמאה
מלית
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות קמח לבן
ציפוי
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התחתית: שוברים ומופררים היטב את הפתי בר. ממיסים את החמאה, בקערה מערבבים עם פירורי הפתי בר עד שהם כולם רטובים מעט.
- מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית העוגה. מעבירים את התבנית למקפיא לכמה דקות.
- מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים בתנור כ-20-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת יותר ומזהיבה ממש מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ובעדינות, מכניסים חזרה לתנור ל-4-5 דקות ולא יותר. מצננים לגמרי את העוגה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני שאוכלים. שומרים בכלי סגור לעוגה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התחתית: שוברים ומופררים היטב את הפתי בר. ממיסים את החמאה, בקערה מערבבים עם פירורי הפתי בר עד שהם כולם רטובים מעט.
- מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית העוגה. מעבירים את התבנית למקפיא לכמה דקות.
- מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים בתנור כ-20-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת יותר ומזהיבה ממש מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ובעדינות, מכניסים חזרה לתנור ל-4-5 דקות ולא יותר. מצננים לגמרי את העוגה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני שאוכלים. שומרים בכלי סגור לעוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)