כנאפה כמו בירושלים שמכינים ב-10 דקות עבודה
אז אם גם לכם בא פתאום כנאפה בטירוף, קבלו מתכון פשוט ומהיר לגרסה ביתית אבל לא מאכזבת בכלל לכנאפה מתוקה וחמה שמכינים בעשר דקות ומתמכרים אליה בדקה
אז אם גם לכם בא פתאום כנאפה בטירוף, קבלו מתכון פשוט ומהיר לגרסה ביתית אבל לא מאכזבת בכלל לכנאפה מתוקה וחמה שמכינים בעשר דקות ומתמכרים אליה בדקה
- יעל טל
- 83K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 495.2 קק״ל 990.4 קק״לפחמימות 100.2 גרם 200.4 גרםשומן 12.2 גרם 24.3 גרםנתרן 2.7 מ״ג 5.4 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 7.7 גרם 15.3 גרםכולסטרול 32.3 מ״ג 64.5 מ״גסידן 9.6 מ״ג 19.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 8.7 מ״ג 17.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות495
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 495.2 קק״ל 990.4 קק״לפחמימות 100.2 גרם 200.4 גרםשומן 12.2 גרם 24.3 גרםנתרן 2.7 מ״ג 5.4 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 7.7 גרם 15.3 גרםכולסטרול 32.3 מ״ג 64.5 מ״גסידן 9.6 מ״ג 19.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 8.7 מ״ג 17.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
כנאפה חמה ומתוקה היא פינוק שאם הוא עולה לנו בראש קשה לנו מאוד להשביע אותו במשהו אחר. אז מה עושים? הכנתי לכם מתכון של כנאפה שהוא ממש משחק ילדים ולגמרי אפשר להכין איתם את המתכון של הכנאפה שלי.
10 דקות עבודה ואתם מרגישים ברחובות של ירושלים, איסטנבול או נצרת.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 495 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לכנאפה
-
1כוס או 60 גרם שערות קדאיףאפשר מופשרות (ניתן להשיג ברשתות השיווק במקפיא)
-
30 גרם חמאה
-
1/2כוס או 50 גרם גבינה צפתית 5%מגוררת או מפוררת בידיים
-
1 חופן גבינת מוצרלהמגוררת
להגשה
-
1 כף פיסטוקים טבעייםקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים למשך 10 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. אפשר לחלוט בסיר פרוסה של תפוז או להוסיף כמה טיפות לימון.
- מכינים את הכנאפה: קוצצים גס בסכין את הקדאיף (כדי שהשערות תהיינה קצרות יותר).
- ממיסים את החמאה במיקרו ומוזגים לתוך מחבת קוטר 20 ס”מ.
- מסדרים על תחתית המחבת וקצת גם על השוליים (גובה של כ-1 ס”מ) את הקדאיף. משטחים (מועכים) עם היד או עם תחתית של כוס.
- מפזרים מעל את הגבינות.
- מעבירים את המחבת ללהבה בינונית ומכסים במכסה (אם המחבת מתאימה לתנור אפשר להכניס לתנור בחום גבוה של 200-220 מעלות לכ-8 דקות עד שהקדאיף מזהיב).
- לאחר 4-5 דקות בודקים בזהירות את מרכז התחתית של הכנאפה, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב ויפה.
- כשהכנאפה זהובה ויפה, הופכים את המחבת בזהירות על צלחת הגשה, מוזגים מעל סירופ סוכר (חצי כוס בערך או כמה שאוהבים), מפזרים שברי פיסטוק מלמעלה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים למשך 10 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. אפשר לחלוט בסיר פרוסה של תפוז או להוסיף כמה טיפות לימון.
- מכינים את הכנאפה: קוצצים גס בסכין את הקדאיף (כדי שהשערות תהיינה קצרות יותר).
- ממיסים את החמאה במיקרו ומוזגים לתוך מחבת קוטר 20 ס”מ.
- מסדרים על תחתית המחבת וקצת גם על השוליים (גובה של כ-1 ס”מ) את הקדאיף. משטחים (מועכים) עם היד או עם תחתית של כוס.
- מפזרים מעל את הגבינות.
- מעבירים את המחבת ללהבה בינונית ומכסים במכסה (אם המחבת מתאימה לתנור אפשר להכניס לתנור בחום גבוה של 200-220 מעלות לכ-8 דקות עד שהקדאיף מזהיב).
- לאחר 4-5 דקות בודקים בזהירות את מרכז התחתית של הכנאפה, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב ויפה.
- כשהכנאפה זהובה ויפה, הופכים את המחבת בזהירות על צלחת הגשה, מוזגים מעל סירופ סוכר (חצי כוס בערך או כמה שאוהבים), מפזרים שברי פיסטוק מלמעלה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)