אפקט הוואו! מרק כרשה ותפוחי אדמה מרשים, מפנק ומהיר
רוצים לחזות בפלא? תוך כמה דקות יש לכם מרק כרשה ותפוחי אדמה. אפשר להכין אותו בגירסה החלבית המפנקת או בגירסה הטבעונית הטעימה לא פחות. ספרו איך יצא!
רוצים לחזות בפלא? תוך כמה דקות יש לכם מרק כרשה ותפוחי אדמה. אפשר להכין אותו בגירסה החלבית המפנקת או בגירסה הטבעונית הטעימה לא פחות. ספרו איך יצא!
- נעמה פלד
- 40K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.7 קק״ל 1953.9 קק״לפחמימות 54.4 גרם 326.7 גרםשומן 5.2 גרם 31.0 גרםנתרן 353.1 מ״ג 2118.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.8 גרםכולסטרול 9.0 מ״ג 53.8 מ״גסידן 79.7 מ״ג 478.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 241.0 מ״ג 1446.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות326
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.7 קק״ל 1953.9 קק״לפחמימות 54.4 גרם 326.7 גרםשומן 5.2 גרם 31.0 גרםנתרן 353.1 מ״ג 2118.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.8 גרםכולסטרול 9.0 מ״ג 53.8 מ״גסידן 79.7 מ״ג 478.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 241.0 מ״ג 1446.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לפעמים אנחנו שוברים את הראש לגבי המרק שיפתח את הארוחה. מצד אחד אנחנו מחפשים מרק מהיר ולא כזה שמצריך יום לימודים ארוך, אבל מהצד השני בא לנו שיהיה מרשים, מפנק ומלא הבטחה, כי ישנן ארוחות שהמרק הוא בעצם הפתיח למה שאמור להגיע.
אז קחו לכם כמה דקות והכינו את מרק של כרשה ותפוחי אדמה. ניתן להכין אותו בגירסה החלבית עם חמאה ושמנת ואפשר להכין אותו גם עם שמן זית ושמנת צמחית ואז הוא הופך להיות פרווה ומתאים מאוד גם לסעודת שבת.
בקיצור… יצאנו מהקופסה ועכשיו בא לנו להכנס ישר לסיר. הרימו את המכסה, יאללה מתחילים!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 326 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק
-
25 גרם חמאהלגירסה הטבעונית או הפרווה ניתן להחליף ל-1/4 כוס שמן זית
-
3 גבעולי כרישותלפרוס לעיגולים בעובי חצי ס"מ ולהשתמש רק בחלק הלבן והעדין
-
5 שיני שוםקצוצות דקיקות
-
6 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות
-
1 שורש פטרוזיליה גדולחתוך לטבעות של ס"מ. ניתן להחליף לשורש סלרי, אם רוצים
-
1 ליטר ציר ירקותאם אין, אפשר להחליף במים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמנת לבישול 9%ניתן להחליף בשמנת צמחית
להגשה
-
1 גבעול כרישהלקצוץ ולהקפיץ במעט חמאה במחבת. לא חובה, אבל משדרג את הנראות של המרק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים חמאה או שמן זית, כרישה ושום ומאדים כעשר דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום מתרככים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בערך 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג או סכין).
- טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את השמנת, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם.
- זורים מעל כל קערית מעט פלפל גרוס, מקשטים במעט כרישה מוקפצת בחמאה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים חמאה או שמן זית, כרישה ושום ומאדים כעשר דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום מתרככים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בערך 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג או סכין).
- טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את השמנת, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם.
- זורים מעל כל קערית מעט פלפל גרוס, מקשטים במעט כרישה מוקפצת בחמאה ומגישים.
הערות
- ניתן לקשט עם מעט תפוצ'יפס קראנצ'י מעל.
- ניתן לקשט גם בעירית או בגבינה מגוררת.
הערות
- ניתן לקשט עם מעט תפוצ'יפס קראנצ'י מעל.
- ניתן לקשט גם בעירית או בגבינה מגוררת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)