-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.5 קק״ל 3116.0 קק״לפחמימות 33.8 גרם 270.2 גרםשומן 23.5 גרם 187.8 גרםנתרן 361.1 מ״ג 2888.9 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 39.9 גרםכולסטרול 44.6 מ״ג 356.4 מ״גסידן 140.9 מ״ג 1126.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 126.7 מ״ג 1013.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.5 קק״ל 3116.0 קק״לפחמימות 33.8 גרם 270.2 גרםשומן 23.5 גרם 187.8 גרםנתרן 361.1 מ״ג 2888.9 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 39.9 גרםכולסטרול 44.6 מ״ג 356.4 מ״גסידן 140.9 מ״ג 1126.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 126.7 מ״ג 1013.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.2 מ״גסגור
ניוקי היא מנת הפסטה האהובה עליי, רכה, עדינה ומנחמת יותר מכל דבר אחר ובתוספת רוטב הפסטו קשיו הייחודי הזה, היא הופכת לכוכבת של שולחן החג. רק נגיעה של פרמזן מגורד מעל ומחכה לכם צלחת מענגת.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 390 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כוס קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
פסטו קשיו
-
1 צרור בזיליקום
-
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
-
1/2 כוס שמן זית
-
50 גרם גבינת פרמזןמגורדת
-
2 שיני שום
-
1 קורט מלח דק
הגשה
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לקערה או כלי יעודי, ובעזרת בלנדר מוט, טוחנים למשחה חלקה. ומתבלים במלח במידת הצורך.
- מכינים את הניוקי: בתבנית אפייה, מניחים את תפוחי אדמה על מצע מלח ואופים במשך שעה בחום של 200 מעלות. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ולשים על גבי משטח עבודה נקי ומקומח קלות, עד שמתקבל בצק רך ולא רטוב מדי.
- את הבצק מגלגלים לנחש ארוך ומחלקים לחתיכות קטנות ליצירת הניוקי.
- מבשלים את הניוקי בסיר מים רותחים, עד שהם צפים.
- מחממים מחבת ומוסיפים 6 כפות מרוטב הפסטו, מוסיפים את הניוקי המוכנים ומקפיצים יחד.
- מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגורדת ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לקערה או כלי יעודי, ובעזרת בלנדר מוט, טוחנים למשחה חלקה. ומתבלים במלח במידת הצורך.
- מכינים את הניוקי: בתבנית אפייה, מניחים את תפוחי אדמה על מצע מלח ואופים במשך שעה בחום של 200 מעלות. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ולשים על גבי משטח עבודה נקי ומקומח קלות, עד שמתקבל בצק רך ולא רטוב מדי.
- את הבצק מגלגלים לנחש ארוך ומחלקים לחתיכות קטנות ליצירת הניוקי.
- מבשלים את הניוקי בסיר מים רותחים, עד שהם צפים.
- מחממים מחבת ומוסיפים 6 כפות מרוטב הפסטו, מוסיפים את הניוקי המוכנים ומקפיצים יחד.
- מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגורדת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)