מזרח תיכון מושלם – עוגת גבינה קדאיף חלומית של יהודית מורחיים
עוגת גבינה כזו עדיין לא אכלתם: עוגת גבינה קדאיף. שילוב מושלם של מלית גבינה רכה ועשירה עם בסיס וציפוי של בצק קדאיף פריך מושקה בסירופ סוכר ובתוספת אגוזים
עוגת גבינה כזו עדיין לא אכלתם: עוגת גבינה קדאיף. שילוב מושלם של מלית גבינה רכה ועשירה עם בסיס וציפוי של בצק קדאיף פריך מושקה בסירופ סוכר ובתוספת אגוזים
- יהודית מורחיים
- 168 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4921.5 קק״ל 4921.5 קק״לפחמימות 324.2 גרם 324.2 גרםשומן 355.9 גרם 355.9 גרםנתרן 6575.8 מ״ג 6575.8 מ״גחלבון 62.6 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 211.2 גרם 211.2 גרםכולסטרול 983.2 מ״ג 983.2 מ״גסידן 1561.6 מ״ג 1561.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 5736.6 מ״ג 5736.6 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות4922
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4921.5 קק״ל 4921.5 קק״לפחמימות 324.2 גרם 324.2 גרםשומן 355.9 גרם 355.9 גרםנתרן 6575.8 מ״ג 6575.8 מ״גחלבון 62.6 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 211.2 גרם 211.2 גרםכולסטרול 983.2 מ״ג 983.2 מ״גסידן 1561.6 מ״ג 1561.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 5736.6 מ״ג 5736.6 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 4922 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קדאיף
-
250 גרם שערות קדאיף
-
120 גרם חמאה
-
1 כף אבקת סוכר
קרם גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 9%
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 שקית סוכר וניל
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
קישוט
-
1 חופן פקאנים מסוכרים
-
1 חופן פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
- מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
- אופים כ-10-15 דקות עד להזהבה ואופים את התבנית השנייה באותו האופן.
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
- מורחים סירופ על התחתית האפויה.
- שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרים את הקפיץ.
- מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד. מורחים עם פלטה רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים ומורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
- מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
- מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
- מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
- אופים כ-10-15 דקות עד להזהבה ואופים את התבנית השנייה באותו האופן.
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
- מורחים סירופ על התחתית האפויה.
- שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרים את הקפיץ.
- מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד. מורחים עם פלטה רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים ומורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
- מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
- מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)