אזהרה! יש לקרוא את המתכון על בטן מלאה: מנסף מושלם!
ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
- ליאור שרף
- 126 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.5 גרםשומן 51.3 גרם 205.0 גרםנתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרםכולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״גסידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״גאשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות807
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״לפחמימות 28.6 גרם 114.5 גרםשומן 51.3 גרם 205.0 גרםנתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרםכולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״גסידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״גברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״גאשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״גסגור
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 807 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
4 כפות שמן קנולה
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
בשר
-
700 גרם בשר בקר טחוןטחון עם 50 גרם שומן כבש
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ, לא חובה - לאוהבי החריף
-
1 כף שוםכתוש
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות
-
3 גבעולי רוזמריןמופרד לעלים קצוצים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 כף בהרט
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 חופן צנוברים קלוייםאו שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
- בסיר מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
- מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
- מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
- מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
- בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
- מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
- בסיר מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
- מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
- מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
- מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
- בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
- מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)