אזהרה! יש לקרוא את המתכון על בטן מלאה: מנסף מושלם!

ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
ליאור שרף מכין ארוחה בשרית משגעת מהמטבח הירדני - המנסף! אורז מבושל בשלל תבלינים ריחניים ומעליו תבשיל בשר טחון עם שום, עגבנייה, רוזמרין וצנוברים קלויים
  • ליאור שרף
  • 126 צפיות
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    807
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 114.5 גרם
    שומן 51.3 גרם 205.0 גרם
    נתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    807
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 806.7 קק״ל 3226.9 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 114.5 גרם
    שומן 51.3 גרם 205.0 גרם
    נתרן 2066.2 מ״ג 8264.7 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 159.3 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 92.3 מ״ג 369.2 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 738.3 מ״ג 2953.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 48.1 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב להסרת העמילן.
  2. בסיר מחממים ארבע כפות שמן (במקביל מכינים קנקן עם שתיים וחצי כוסות מים רותחים).
  3. מטגנים קלות את האורז השטוף תוך בחישה מתמדת, כ-3 דקות.
  4. מנמיכים ללהבה נמוכה, יוצקים את המים הרותחים לסיר (גובה המים בערך ס”מ מעל האורז).
  5. מערבבים בקערה את כל תבליני האורז, שופכים את התבלינים מהקערית לתוך הסיר, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  6. מבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש פותחים את המכסה לאידוי הנוזלים הנותרים, לאחר חצי שעה מערבבים את האורז היטב.
  7. מכינים את הבשר: במחבת מביאים לרתיחה ארבע כפות שמן, מטגנים קלות פלפל חריף קצוץ דק ועגבנייה קצוצה כשתי דקות.
  8. מוסיפים את הבשר הטחון, כף שום כתוש ומערבבים.
  9. בקערה מערבבים את כל התבלינים, שופכים את תערובת התבלינים על הבשר ועלי הרוזמרין הקצוצים ומטגנים עד שהבשר עשוי היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד.
  10. מרכיבים את המנה: בכלי הגשה (מגש רחב ושטוח) יוצרים מערום של אורז ומעליו שופכים את הבשר.
  11. מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ובתיאבון!
מנסף
יוצרים מערום של אורז, מעליו בשר ומפזרים צנוברים. צילום: ליאור שרף
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות