אוזני המן מלוחות עם תרד וגבינה
המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
- מלי זיידמן
- 135 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.6 קק״ל 2889.2 קק״לפחמימות 9.0 גרם 226.1 גרםשומן 7.0 גרם 174.9 גרםנתרן 304.1 מ״ג 7602.5 מ״גחלבון 4.3 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 94.1 גרםכולסטרול 50.1 מ״ג 1253.7 מ״גסידן 9.0 מ״ג 225.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 41.2 מ״ג 1029.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.6 קק״ל 2889.2 קק״לפחמימות 9.0 גרם 226.1 גרםשומן 7.0 גרם 174.9 גרםנתרן 304.1 מ״ג 7602.5 מ״גחלבון 4.3 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 94.1 גרםכולסטרול 50.1 מ״ג 1253.7 מ״גסידן 9.0 מ״ג 225.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 41.2 מ״ג 1029.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 116 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1 כף שמן זית
-
1 שקית עלי תרדשטופים
-
300 גרם גבינה בולגריתאו פטה
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 ביצה L
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מעבד המזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את הפרג, הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות, עד שהפרג נטמע בבצק.
מוסיפים את הביצה.
- אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- מכינים את המלית: במחבת מחממים את שמן הזית ומאדים את התרד במשך כחמש דקות עד שהוא יבש וחסר נוזלים.
- מעבירים למסננת, מקררים מעט ואז סוחטים בידיים, כדי להפטר מיתרת הנוזלים.
- מפוררים את הגבינה ומערבבים עם התרד, מוסיפים פלפל שחור, טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
- טורפים ביצה ומערבבים לתערובת.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
קורצים עיגולים.
- מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.
- מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
מקפלים למשולש.
- אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מעבד המזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את הפרג, הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות, עד שהפרג נטמע בבצק.
מוסיפים את הביצה.
- אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- מכינים את המלית: במחבת מחממים את שמן הזית ומאדים את התרד במשך כחמש דקות עד שהוא יבש וחסר נוזלים.
- מעבירים למסננת, מקררים מעט ואז סוחטים בידיים, כדי להפטר מיתרת הנוזלים.
- מפוררים את הגבינה ומערבבים עם התרד, מוסיפים פלפל שחור, טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
- טורפים ביצה ומערבבים לתערובת.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
קורצים עיגולים.
- מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.
- מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
מקפלים למשולש.
- אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)