אוזני המן מלוחות עם תרד וגבינה

המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
  • מלי זיידמן
  • 135 צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.6 קק״ל 2889.2 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 226.1 גרם
    שומן 7.0 גרם 174.9 גרם
    נתרן 304.1 מ״ג 7602.5 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 106.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 94.1 גרם
    כולסטרול 50.1 מ״ג 1253.7 מ״ג
    סידן 9.0 מ״ג 225.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 41.2 מ״ג 1029.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.6 קק״ל 2889.2 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 226.1 גרם
    שומן 7.0 גרם 174.9 גרם
    נתרן 304.1 מ״ג 7602.5 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 106.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 94.1 גרם
    כולסטרול 50.1 מ״ג 1253.7 מ״ג
    סידן 9.0 מ״ג 225.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 41.2 מ״ג 1029.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
אזני המן מלוחות
מלי זיידמן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מעבד המזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הפרג, הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות, עד שהפרג נטמע בבצק.
    פרג נשפך לתוך מעבד המזון.
    מוסיפים את הפרג.
    ביצה נכנסת למעבד המזון.

    מוסיפים את הביצה.

  3. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
  4. מכינים את המלית: במחבת מחממים את שמן הזית ומאדים את התרד במשך כחמש דקות עד שהוא יבש וחסר נוזלים.
  5. מעבירים למסננת, מקררים מעט ואז סוחטים בידיים, כדי להפטר מיתרת הנוזלים.
  6. מפוררים את הגבינה ומערבבים עם התרד, מוסיפים פלפל שחור, טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
  7. טורפים ביצה ומערבבים לתערובת.
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
    קורצים עיגולים מבצק הפרג.

    קורצים עיגולים.

  10. מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.
  11. מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
  12. מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
    מקפלים לצורה של אוזן המן.

    מקפלים למשולש.

  13. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות