עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • קרין גורן
  • 138K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 444.6 גרם
    שומן 21.6 גרם 215.7 גרם
    נתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״ג
    סידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 4354.7 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 444.6 גרם
    שומן 21.6 גרם 215.7 גרם
    נתרן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 228.9 מ״ג 2289.0 מ״ג
    סידן 124.2 מ״ג 1241.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 622.8 מ״ג 6227.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
עוגות גבינה
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים במטרפה לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

 

 

    הערות

    • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות