פיתה זעתר במילוי גבינה מלוחה, איזה פינוק!

בצק רך וקל לעבודה במילוי זעתר טרי. הפיתה זעתר של רובי מיכאל תגרום לכם להתאהב ולנצל את התבלין הטרי, כל עוד הוא בעונה!
בצק רך וקל לעבודה במילוי זעתר טרי. הפיתה זעתר של רובי מיכאל תגרום לכם להתאהב ולנצל את התבלין הטרי, כל עוד הוא בעונה!
  • רובי מיכאל
  • 297 צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.6 קק״ל 6338.9 קק״ל
    פחמימות 54.2 גרם 812.3 גרם
    שומן 14.8 גרם 222.4 גרם
    נתרן 827.5 מ״ג 12412.0 מ״ג
    חלבון 15.0 גרם 225.4 גרם
    סיבים תזונתיים 7.3 גרם 109.5 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 4.0 מ״ג 60.0 מ״ג
    סידן 423.6 מ״ג 6353.7 מ״ג
    ברזל 11.9 מ״ג 178.0 מ״ג
    אשלגן 328.2 מ״ג 4922.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.6 קק״ל 6338.9 קק״ל
    פחמימות 54.2 גרם 812.3 גרם
    שומן 14.8 גרם 222.4 גרם
    נתרן 827.5 מ״ג 12412.0 מ״ג
    חלבון 15.0 גרם 225.4 גרם
    סיבים תזונתיים 7.3 גרם 109.5 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 4.0 מ״ג 60.0 מ״ג
    סידן 423.6 מ״ג 6353.7 מ״ג
    ברזל 11.9 מ״ג 178.0 מ״ג
    אשלגן 328.2 מ״ג 4922.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור

היום כמעט בכל מאפייה ניתן למצוא פיתות שמעליהן תערובת תבלין זעתר עם שומשום. במתכון הזה, תפגשו את הפיתה זעתר האמיתית, במילוי עשב התבלין הארומטי, שמוסיף למילוי הגבינתי המפנק נגיעה של חריפות ומזכיר בטעמים שלו את המטבח הים תיכוני.

לחמים
רובי מיכאל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: לקערת מיקסר שופכים את המים ומיד את הקמח.
  2. מפעילים בעוצמה 1 למשך 3 דקות.
  3. מכבים ומכסים במגבת ל-20 דקות.
  4. מכינים את המילוי: בקערה קורעים את הגבינה לחתיכות, שוטפים היטב את הזעתר ומפרידים את העלים מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
  5. שופכים את השמן זית לקערה ומערבבים היטב עד לקבל מילוי אחיד, מכסים ושומרים במקרר.
  6. חוזרים לבצק: מוסיפים את השמרים ומתחילים לישה בעצמה 3 למשך 6 דקות, לאחר דקה מתחילים לזלף את השמן לאט לאט, לאחר 4 דקות מוסיפים את המלח ומעבדים עד שהוא נטמע בבצק.
  7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה רטוב ומשמנים את הקערה של המיקסר בכף שמן זית, מקפלים את הבצק פנימה ומניחים בקערה.
  8. שופכים על הבצק כף שמן זית ומעבירים להתפחה במשך 30 דקות (במיקסר שלי יש מצב התפחה - אז זה על עוצמה 2).
  9. לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח.
  10. יוצרים 15 כדורים שווים ומניחים אותם על הקמח, מקמחים גם מלמעלה.
  11. נותנים לבצק מנוחה של 10 דקות (אם יש מזגן דלוק בבית יש לכסות את הבצק במגבת).
  12. מקמחים את משטח העבודה ומשטחים בעזרת הידיים בגסות את הבצק, מניחים בנדיבות מהמילוי וסוגרים פנימה.
  13. הופכים, מקמחים ומרדדים לפיתה בעזרת מערוך.
  14. מעבירים את הפיתה למחבת יבשה על אש הכי גבוהה.
  15. צורבים היטב את הפיתה והופכים, מורחים בשמן זית, הופכים ומורחים שוב.
  16. מורידים מהאש ישירות על מגבת ומכסים לשמירה על הטריות.
  17. יש לנקות את המחבת בין פיתה לפיתה בעזרת נייר סופג.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות