במקום להזמין – להכין! מתכון של בצק פיצה מושלם כמו באיטליה
- רום מילשטיין
- 360K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2372.8 קק״ל 4745.6 קק״לפחמימות 626.1 גרם 1252.1 גרםשומן 106.0 גרם 212.0 גרםנתרן 4809.1 מ״ג 9618.3 מ״גחלבון 113.5 גרם 226.9 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרםשומן רווי 47.4 גרם 94.7 גרםכולסטרול 178.0 מ״ג 356.0 מ״גסידן 1899.6 מ״ג 3799.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 598.1 מ״ג 1196.1 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 17.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות2373
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2372.8 קק״ל 4745.6 קק״לפחמימות 626.1 גרם 1252.1 גרםשומן 106.0 גרם 212.0 גרםנתרן 4809.1 מ״ג 9618.3 מ״גחלבון 113.5 גרם 226.9 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרםשומן רווי 47.4 גרם 94.7 גרםכולסטרול 178.0 מ״ג 356.0 מ״גסידן 1899.6 מ״ג 3799.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 598.1 מ״ג 1196.1 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 17.5 מ״גסגור
אם תשאלו אותנו, פיצה זה המאכל שתמיד יבוא לנו בטוב. וכשאנחנו אומרות תמיד – אנחנו מתכוונות לזה! כן, גם לארוחת בוקר!
יש יום הולדת – נזמין פיצה, אין כוח לבשל – נזמין פיצה, יום הולדת לילדי הכיתה – נזמין פיצה, מפגש חברתי – נזמין פיצה – בקיצור הבנתם אותנו נכון?
עכשיו תקשיבו, אין דבר יותר מספק מלאכול פיצה שהכנתם בעצמכם, זה ברוב הפעמים יוצא הרבה יותר טעים מכל משלוח שתעשו. נכון, בצק פיצה צריך זמן, ו-24 שעות מה טוב, אבל גם לאלו שפחות אוהבים לתכנן מראש ההבטחה מוצלחת, במקום 24 שעות תנו לו לתפוח שעה וחצי (לפחות!) ותקבלו פיצה חמה ומעולה.
אז איך מתחילים, איך מכינים בצק לפיצה? סגרנו לכם את הפינה הזו, צעד אחר צעד אנחנו מדגימים, איך ליצור את הבצק הכי טעים אבר.
אתם תצאו ההורים הטובים בעולם, החברים הכי משקיענים ותהילת עולם מובטחת.
בהצלחה!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 2373 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 3/4 כוסות קמח לבןקמח פיצה
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
6 כפות שמן זית קלאסי
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 1/2 כפיות סוכר לבן
רוטב ותוספות
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
500 גרם גבינת מוצרלהמגורדת או קרועה לחתיכות קטנות
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת (לא חובה, גם עם מוצרלה בלבד הפיצה יוצאת נהדר)
-
1 חופן בזיליקוםחתוך גס
-
1 חופן זיתי קלמטהמגולענים - או איזה תוספת אחרת שאוהבים
-
1 בצל סגול בינוניאו איזו תוספת אחרת שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה, שמים את הקמח והמלח, מערבבים קלות ויוצרים גומה קטנה במרכז, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב (מומלץ לשים טיימר ל-15 דק’ וללוש היטב) עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.
- בקערה נקייה שמים 3 כפות שמן זית קלאסי, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית (כך שלא ידבק בעת הוצאתו לתבנית) מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה של 24 שעות, ההתפחה תיתן לבצק אווריריות משגעת. במידה ואין לכם זמן גם שעה וחצי התפחה יעשו את העבודה.
- על משטח מקומח מוציאים את הבצק מהקערה וחוצים אותו ל-2 חצאים שווים.
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות טורבו.
- בעזרת הידיים פותחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל-2 פיצות בינוניות) ומניחים עליה את הבצק, אפשר להשתמש גם בתבנית מיוחדת לפיצה, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
- מותחים את הבצק כך שיהיה לא עבה מידי ולא דק מידי (שלא יקרע).
- מכינים את הפיצה: שמים מצקת קטנה מרוטב העגבניות (למשקיענים רוטב לפיצה: אפשר להניח את הרוטב בסיר ולתבל לפי הטעם, להוסיף קצת שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל), מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את הזיתים והבצל.
- מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה. בודקים לאחר 12 דקות מה המצב, בעזרת מרית מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של הבצק בתחתית, אם עדיין בהיר, אופים עוד, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך בהתאם לעוצמת התנור.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-3 דק’ לפני שחותכים. מפנימים שיצא לנו פיצה אליפות. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה, שמים את הקמח והמלח, מערבבים קלות ויוצרים גומה קטנה במרכז, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב (מומלץ לשים טיימר ל-15 דק’ וללוש היטב) עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.
- בקערה נקייה שמים 3 כפות שמן זית קלאסי, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית (כך שלא ידבק בעת הוצאתו לתבנית) מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה של 24 שעות, ההתפחה תיתן לבצק אווריריות משגעת. במידה ואין לכם זמן גם שעה וחצי התפחה יעשו את העבודה.
- על משטח מקומח מוציאים את הבצק מהקערה וחוצים אותו ל-2 חצאים שווים.
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות טורבו.
- בעזרת הידיים פותחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל-2 פיצות בינוניות) ומניחים עליה את הבצק, אפשר להשתמש גם בתבנית מיוחדת לפיצה, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
- מותחים את הבצק כך שיהיה לא עבה מידי ולא דק מידי (שלא יקרע).
- מכינים את הפיצה: שמים מצקת קטנה מרוטב העגבניות (למשקיענים רוטב לפיצה: אפשר להניח את הרוטב בסיר ולתבל לפי הטעם, להוסיף קצת שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל), מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את הזיתים והבצל.
- מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה. בודקים לאחר 12 דקות מה המצב, בעזרת מרית מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של הבצק בתחתית, אם עדיין בהיר, אופים עוד, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך בהתאם לעוצמת התנור.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-3 דק’ לפני שחותכים. מפנימים שיצא לנו פיצה אליפות. בתיאבון!
תגובות (0)