פטנט גאוני – פיצה טחינה

מתכון של פיצה טחינה - ללא פחמימה ואפילו מזינה, בלי רגשות אשם! אסי רוז עם מתכון מושלם לפיצה ללא גלוטן. רוצו להכין
מתכון של פיצה טחינה - ללא פחמימה ואפילו מזינה, בלי רגשות אשם! אסי רוז עם מתכון מושלם לפיצה ללא גלוטן. רוצו להכין
  • אסי רוז
  • 48K צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    486
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 71.9 גרם
    שומן 39.9 גרם 239.5 גרם
    נתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״ג
    סידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    486
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 485.5 קק״ל 2913.1 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 71.9 גרם
    שומן 39.9 גרם 239.5 גרם
    נתרן 750.7 מ״ג 4504.3 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 197.8 מ״ג 1187.0 מ״ג
    סידן 84.8 מ״ג 508.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 21.8 מ״ג
    אשלגן 493.5 מ״ג 2960.8 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור

אתם בטח שואלים את עצמכם איך נולדה פיצה טחינה.

ברגע שהפיצה הזו נולדה היא מיד הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית ומהמשפחה שלנו. כל מי שטעם את הפיצה מבצק הטחינה ביקש לאכול אותה שוב.

ויש לכך סיבות מאוד טובות!

זו פיצה רכה ועסיסית שמקפלים את המשולש שלה לשניים ונוגסים בה ביס חלומי.

זו פיצה “פלאפית” שמטריפה את הדעת ורק רוצים לאכול ממנה עוד. 

בפיצה טחינה אין רגשות אשם כי היא דלת פחמימה, משביעה ומזינה, והיא דרך מושלמת להעשיר לילדים את התזונה בערכים תזונתיים נהדרים.

אז אם שרדתם עד כאן בלי לאכול את המסך הפיצה הזו עשויה מטחינה(!), ואל תיבהלו, אין לה טעם של טחינה בכלל. היא עשירה במינרלים רבים, דלת פחמימה, נטולת גלוטן ולא הורסת אף דיאטה.

פיצה טחינה נשמעת חלומית, והיא אכן בול כזו. היא מתאימה לכל בני הבית, לילדים ולהורים. טעימה בטירוף ובעלת מרקם ממכר.

ואם כל זה לא מספיק – שתדעו שזמן ההכנה שלה ממש קצר, המצרכים שלה נמצאים בכל מזווה, ובתוך מספר דקות יש ארוחה מדהימה לכל המשפחה. 

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

שימון התבנית

רוטב עגבניות

תוספת


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה או במשטח אפיה סיליקוני רב שימושי.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל הרכיבים בבלנדר (או נעזרים בבלנדר מוט) בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים. 
  3. מברישים במעט שמן זית את תבניות האפיה ומפזרים כף וחצי של שומשום בכל תבנית. יוצקים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה.
  4. אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן. 
  5. מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת חלקה. 
  6. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה. 
  7. מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר. 
  8. מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה על מגש.

    הערות

    • ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
    • מומלץ לטחון את "בצק" הפיצה בבלנדר. הטחינה נותנת אווריריות ואחידות מופלאה לבצק (ניתן לטחון בבלנדר או עם בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
    • את האפייה הראשונית של הבצק ניתן לעשות מראש, ואת האפייה השנייה מומלץ לעשות ממש בסמוך לאכילה
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

        Avatar
        מאיה הבלין

        אופים את הפיצה בתבנית תנור רגילה

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות