פילה דג אמנון בתנור בקלי קלות

פילה דג אמנון בתנור מתובל, ארוחה כמו במסעדה על גדות הכנרת. את פילה הדג מתבלים בתבלינים מקומיים שאוהבים, מורחים ולתנור. הכינו סלט ירקות וטחינה ואתם מסודרים
פילה דג אמנון בתנור מתובל, ארוחה כמו במסעדה על גדות הכנרת. את פילה הדג מתבלים בתבלינים מקומיים שאוהבים, מורחים ולתנור. הכינו סלט ירקות וטחינה ואתם מסודרים
  • נעמה פלד
  • 161K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.3 קק״ל 1025.3 קק״ל
    פחמימות 161.3 גרם 645.3 גרם
    שומן 168.3 גרם 673.0 גרם
    נתרן 841.5 מ״ג 3365.9 מ״ג
    חלבון 158.3 גרם 633.3 גרם
    סיבים תזונתיים 158.5 גרם 633.8 גרם
    שומן רווי 159.6 גרם 638.4 גרם
    כולסטרול 158.2 מ״ג 632.8 מ״ג
    סידן 160.6 מ״ג 642.5 מ״ג
    ברזל 158.3 מ״ג 633.0 מ״ג
    אשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״ג
    אבץ 158.2 מ״ג 632.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.3 קק״ל 1025.3 קק״ל
    פחמימות 161.3 גרם 645.3 גרם
    שומן 168.3 גרם 673.0 גרם
    נתרן 841.5 מ״ג 3365.9 מ״ג
    חלבון 158.3 גרם 633.3 גרם
    סיבים תזונתיים 158.5 גרם 633.8 גרם
    שומן רווי 159.6 גרם 638.4 גרם
    כולסטרול 158.2 מ״ג 632.8 מ״ג
    סידן 160.6 מ״ג 642.5 מ״ג
    ברזל 158.3 מ״ג 633.0 מ״ג
    אשלגן 195.5 מ״ג 782.0 מ״ג
    אבץ 158.2 מ״ג 632.8 מ״ג
    סגור

אוהבים דגים? גם אנחנו! בעיקר כשהם עסיסיים, מתובלים וצלויים בדיוק במידה, ויותר מכל – אם מדובר על פילה אמנון בתנור. אמנון הוא הדג המושלם לאפייה בתנור. יש לו טעם עשיר, הוא עסיסי ולא מתייבש בעקבות הצלייה וכל כך קל להכין אותו שזה כמעט פשע שלא לאכול.

בתור חובבי דגים ידועים, אנחנו מוכנים לקבל ארוחת דגים בכל יום נתון, ומפנטזים ללא הרף על ישיבה במסעדה על שפת הכינרת, כזאת שבה הדגים נשלים מהמים רגע לפני שהם מגיעים לצלחת. לשמחתנו, אנחנו לא צריכים לחכות עם התענוג עד שנגיע לשם, כי יש לנו מתכון לדג אמנון בתנור שיוצא ממש כמו במסעדות.

הסוד שלנו במתכון הוא קודם כל ההשרייה של הדג במיץ לימון עם מעט מלח גס. אחריה, אנחנו מורחים אותו במשחת תבלינים ושמן ואת כל השאר עושה האפייה. חשוב לשים לב שעל אף העסיסיות שלו, גם דג אמנון בתנור עלול להתייבש אם תאפו אותו יותר מדי, לכן שימו לב לזמנים והוציאו אותו ברגע שהוא מקבל שיזוף זהוב שגורם לכל החושים שלכם להתעורר.

כפי שאתם בוודאי יודעים, אמנון בתנור משתלב נהדר עם לימון טרי, אותו כדאי לסחוט בעדינות מעל הדג לאחר ההגשה. מבחינתנו, סלט ירקות או עלים ירוקים ותוספת של קצת טחינה בצד, יהיו תוספת מושלמת של ביס קראנצ’י ורענן, שייתן לאמנון שלנו את מלוא תשומת הלב והכבוד, בדיוק כמו שמגיע לו.

דגים
נעמה פלד
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

למשחת התבלינים:


אופן הכנה

  1. משרים את הדג: יש להשרות את הדג כחצי שעה במיץ לימון ומעט מלח גס.
  2. לאחר ההשרייה שוטפים היטב היטב את הפילטים של דג האמנון היטב ומסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור.
  3. מתבלים ומורחים: בקערית נערבב את השמן יחד עם כל התבלינים.
  4. בעזרת מברשת סיליקון נמרח את משחת התבלינים על הפילטים של דג האמנון, חשוב למרוח את האמנון מכל הצדדים.
  5. אפייה: נאפה את הדגים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 12-14 דקות (תלוי בגודל הדג), עד שהאמנון מקבל צבע יפה.

    פילה אמנון בתנור
    פילה אמנון בתנור

    הערות

    • ניתן להוסיף גם עשבי תיבול שאוהבים, כמו פטרוזיליה קצוצה או אורגנו.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות