עוגת הדגל של חג השבועות: עוגת גבינה פירורים של קרין גורן
אין שבועות בלי עוגת גבינה פירורים! קרין גורן מביאה לכם מתכון משודרג לעוגה הכי קלילה, הכי שווה והכי אהובה על כולם
אין שבועות בלי עוגת גבינה פירורים! קרין גורן מביאה לכם מתכון משודרג לעוגה הכי קלילה, הכי שווה והכי אהובה על כולם
- קרין גורן
- 24K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 637.9 קק״ל 6378.6 קק״לפחמימות 50.1 גרם 501.3 גרםשומן 44.3 גרם 443.4 גרםנתרן 1153.0 מ״ג 11530.2 מ״גחלבון 10.5 גרם 104.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרםשומן רווי 26.6 גרם 266.1 גרםכולסטרול 202.5 מ״ג 2024.6 מ״גסידן 194.1 מ״ג 1940.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 171.6 מ״ג 1716.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות638
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 637.9 קק״ל 6378.6 קק״לפחמימות 50.1 גרם 501.3 גרםשומן 44.3 גרם 443.4 גרםנתרן 1153.0 מ״ג 11530.2 מ״גחלבון 10.5 גרם 104.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרםשומן רווי 26.6 גרם 266.1 גרםכולסטרול 202.5 מ״ג 2024.6 מ״גסידן 194.1 מ״ג 1940.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 171.6 מ״ג 1716.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
אין חג שבועות או יום הולדת אצלנו בבית, בלי העוגה הזו. מדובר במתכון מנצח לקלאסיקה שכולם אוהבים ונהנים לאכול בכל פעם מחדש. המתכון הזה שופר ושונה קצת בשנים האחרונות, כמות הפודינג גדולה יותר וזה מה שמבטיח לנו עוגה יציבה במיוחד בלי טיפת ג’לטין. בתיאבון!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 638 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק לתחתית ולפירורים
גבינה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם סוכר לבן
-
120 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילחבילה וחצי
-
1 גביע שמנת חמוצה 9%
-
500 גרם גבינה לבנה 9%
אופן הכנה
- מכינים את התחתית ואת הפירורים: מערבבים ידנית בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכרים והחמאה לתערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד (אם הוא יבש ופירורי, מוסיפים עוד חלמון או קצת חלב, ואם הוא דביק מוסיפים קמח).
- משטחים מחצית מהבצק בתבנית העוגה (תבנית עגולה 24 ס”מ), ומחצית בתבנית נפרדת על נייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות, להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, פודינג ושמנת חמוצה. מתחילים במהירות איטית עד שהסוכר נמס ולא רואים יותר גרגירים, ואז מגבירים מהירות ומקציפים לקרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה ומקציפים לקרם יציב. חשוב שהקרם יהיה יציב! אחרת העוגה עלולה לקרוס.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את הבצק האפוי ומפזרים את הפירורים מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות, לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית ואת הפירורים: מערבבים ידנית בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכרים והחמאה לתערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד (אם הוא יבש ופירורי, מוסיפים עוד חלמון או קצת חלב, ואם הוא דביק מוסיפים קמח).
- משטחים מחצית מהבצק בתבנית העוגה (תבנית עגולה 24 ס”מ), ומחצית בתבנית נפרדת על נייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות, להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.
- מכינים את שכבת הגבינה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, פודינג ושמנת חמוצה. מתחילים במהירות איטית עד שהסוכר נמס ולא רואים יותר גרגירים, ואז מגבירים מהירות ומקציפים לקרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה ומקציפים לקרם יציב. חשוב שהקרם יהיה יציב! אחרת העוגה עלולה לקרוס.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את הבצק האפוי ומפזרים את הפירורים מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות, לפני שמגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)