לזניה חלבית קלאסית מושלמת!
- תמרה אהרוני ועומר מילר
- 97K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״לפחמימות 37.0 גרם 222.3 גרםשומן 20.6 גרם 123.9 גרםנתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״גחלבון 23.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרםשומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״גסידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״לפחמימות 37.0 גרם 222.3 גרםשומן 20.6 גרם 123.9 גרםנתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״גחלבון 23.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרםשומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״גסידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
אם אתם מבינים שאורחים בדרך ואתם צריכים להכין משהו סופר טעים במהירות או אם אתם מחפשים לעשות פעילות כייפית עם הילדים שבסופה תוכלו כולם לשבת סביב השולחן ולחלוק את המנה המיוחלת. הכנת לזניה חלבית היא הפתרון.
יש המון מתכוני לזניה ברשת וגם באתר שלנו, אבל הבסיס לכל לזניה טובה מתחיל במתכון זה (כמובן שאפשר לשדרג עם מרכיבים נוספים בבית).
לא רק מתכון ללזניה, תמרה אהרוני ועומר מילר מופיעים פה גם בסרטון שממחיש צעד אחד צעד איך מכינים לזניה טעימה שתיגמר בצ’יק…
אז אם אורחים כבר דופקים בדלת או הילדים כבר משתוקקים לטעום מיצירה שעשיתם ביחד, בתאבון לכולם!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 423 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
1 חבילה עלי לזניהדה צ'קו
-
500 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
250 גרם גבינת ריקוטה מלוחהניתן גם בגבינת קוטג'
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, אפשר להחליף בעמק, גאודה, מנצ'גו או מה שאוהבים
-
3 עגבניות בינוניות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), עגבניות מרוסקות , מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מורחים על תחתית התבנית בעגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של דה צ’קו ומהדקים מעט לתבנית.
- יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבניה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
- חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דק’.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דק’ דק נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
- מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), עגבניות מרוסקות , מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מורחים על תחתית התבנית בעגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של דה צ’קו ומהדקים מעט לתבנית.
- יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבניה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
- חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דק’.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דק’ דק נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
- מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.
תגובות (0)