לזניה חלבית קלאסית מושלמת!

מתכון לזניה לילדים וגם להורים - לזניה חלבית ועשירה של תמרה אהרוני ועומר מילר! שכבות של דפי פסטה, פרוסות עגבנייה טרייה, פרמז'ן ומוצרלה ורוטב עגבניות עם ריקוטה
מתכון לזניה לילדים וגם להורים - לזניה חלבית ועשירה של תמרה אהרוני ועומר מילר! שכבות של דפי פסטה, פרוסות עגבנייה טרייה, פרמז'ן ומוצרלה ורוטב עגבניות עם ריקוטה
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
  • 97K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 222.3 גרם
    שומן 20.6 גרם 123.9 גרם
    נתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 141.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״ג
    סידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 222.3 גרם
    שומן 20.6 גרם 123.9 גרם
    נתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 141.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״ג
    סידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

אם אתם מבינים שאורחים בדרך ואתם צריכים להכין משהו סופר טעים במהירות או אם אתם מחפשים לעשות פעילות כייפית עם הילדים שבסופה תוכלו כולם לשבת סביב השולחן ולחלוק את המנה המיוחלת. הכנת לזניה חלבית היא הפתרון.

יש המון מתכוני לזניה ברשת וגם באתר שלנו, אבל הבסיס לכל לזניה טובה מתחיל במתכון זה (כמובן שאפשר לשדרג עם מרכיבים נוספים בבית).
לא רק מתכון ללזניה, תמרה אהרוני ועומר מילר מופיעים פה גם בסרטון שממחיש צעד אחד צעד איך מכינים לזניה טעימה שתיגמר בצ’יק…

אז אם אורחים כבר דופקים בדלת או הילדים כבר משתוקקים לטעום מיצירה שעשיתם ביחד, בתאבון לכולם!

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
  3.  מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), עגבניות מרוסקות , מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4.  מורחים על תחתית התבנית בעגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של דה צ’קו ומהדקים מעט לתבנית.
  5. יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבניה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
  6.  חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
  7.  מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דק’.
  8. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דק’ דק נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
  9. מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.

    מתכון ללזניה חלבית קלה להכנה. צילום: שניר גואטה
    לזניה חלבית. צילום: שניר גואטה

 

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות