בורקיטס גבינות הכי שווה בעולם! עם בצק מהיר וקליל שמכינים בבית
יהודית מורחיים עם מתכון משפחתי לבורקיטס מפנקים. מאפים מבצק בהכנה ביתית ממולאים בגבינות ותפוח אדמה, נימוחים מבפנים ופריכים מבחוץ שפשוט לא תצליחו להפסיק לאכול
יהודית מורחיים עם מתכון משפחתי לבורקיטס מפנקים. מאפים מבצק בהכנה ביתית ממולאים בגבינות ותפוח אדמה, נימוחים מבפנים ופריכים מבחוץ שפשוט לא תצליחו להפסיק לאכול
- יהודית מורחיים
- 88K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.0 קק״ל 4321.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 379.6 גרםשומן 8.4 גרם 250.5 גרםנתרן 351.0 מ״ג 10530.6 מ״גחלבון 4.3 גרם 127.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 95.4 גרםכולסטרול 32.6 מ״ג 976.8 מ״גסידן 43.6 מ״ג 1306.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 33.8 מ״ג 1015.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות144
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.0 קק״ל 4321.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 379.6 גרםשומן 8.4 גרם 250.5 גרםנתרן 351.0 מ״ג 10530.6 מ״גחלבון 4.3 גרם 127.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 95.4 גרםכולסטרול 32.6 מ״ג 976.8 מ״גסידן 43.6 מ״ג 1306.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 33.8 מ״ג 1015.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 144 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350 גרם קמח תופחשתים וחצי כוסות
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
מילוי
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים
-
100 גרם גבינה בולגרית 16%
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
250גרם או 1 קופסה גבינה לבנה 5%
-
50 גרם גבינת עיזיםמלוחה, מגוררת
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה, השמן, המלח ולבסוף את המים הרותחים.
- מתחילים ללוש עד אשר מתקבל בצק שומני ורך. מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים בקערה לפירה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את כל הגבינות, הביצה והמלח. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מרכיבים את הבורקיטס: חותכים 30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
- בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.
- מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה ומניחים על התבנית.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה ומורחים על הבורקיטס. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה, השמן, המלח ולבסוף את המים הרותחים.
- מתחילים ללוש עד אשר מתקבל בצק שומני ורך. מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים בקערה לפירה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את כל הגבינות, הביצה והמלח. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מרכיבים את הבורקיטס: חותכים 30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
- בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.
- מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה ומניחים על התבנית.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה ומורחים על הבורקיטס. מפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)