יסודות המטבח: איך מכינים ביצה מקושקשת כמו שף?
רוצים להכין מקושקשת מפנקת, כמו בבית מלון ואף פעם לא מצליח לכם? נטע לויה כאן כדי להראות לכם איך עושים את זה נכון ומגלה לכם את הסודות להכנת מקושקשת חלומית
רוצים להכין מקושקשת מפנקת, כמו בבית מלון ואף פעם לא מצליח לכם? נטע לויה כאן כדי להראות לכם איך עושים את זה נכון ומגלה לכם את הסודות להכנת מקושקשת חלומית
- נטע לויה
- 51K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.9 קק״ל 394.9 קק״לפחמימות 1.4 גרם 1.4 גרםשומן 35.7 גרם 35.7 גרםנתרן 392.0 מ״ג 392.0 מ״גחלבון 18.4 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 17.0 גרם 17.0 גרםכולסטרול 644.6 מ״ג 644.6 מ״גסידן 76.0 מ״ג 76.0 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 182.4 מ״ג 182.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 3 דק׳כולל 3 דק׳
-
קלוריות395
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.9 קק״ל 394.9 קק״לפחמימות 1.4 גרם 1.4 גרםשומן 35.7 גרם 35.7 גרםנתרן 392.0 מ״ג 392.0 מ״גחלבון 18.4 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 17.0 גרם 17.0 גרםכולסטרול 644.6 מ״ג 644.6 מ״גסידן 76.0 מ״ג 76.0 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 182.4 מ״ג 182.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 4 | זמן הכנה 3 דק׳ | זמן כולל 3 דק׳ | קלוריות 395 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ביצים L
-
1 כף גדושה חלב 3%
-
1 כפית שמנת להקצפה יטבתה 38%אפשר גם ללא
-
25 גרם חמאהאפשר להחליף בשמן זית או שמן רגיל, או לשים פחות חמאה.
אופן הכנה
- טורפים 2 ביצים עם קצת חלב בקערה (אם אתם רוצים להעשיר את המקושקשת שלכם אפשר להוסיף גם קצת שמנת מתוקה), מוסיפים מעט מלח וטורפים היטב.
- מניחים מחבת נון סטיק על אש נמוכה, ומניחים קוביית חמאה, בערך 25 גרם (אם בא לכם פחות אז כמובן שאפשר להפחית, אבל זו הגרסה המפנקת).
- לפני שהחמאה נמסה, מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים כל הזמן, ללא הפסקה.
- כשהביצה מתגבשת אבל עדייך רכה ופלאפית, מוציאים לצלחת ומגישים מיד.
אופן הכנה
- טורפים 2 ביצים עם קצת חלב בקערה (אם אתם רוצים להעשיר את המקושקשת שלכם אפשר להוסיף גם קצת שמנת מתוקה), מוסיפים מעט מלח וטורפים היטב.
- מניחים מחבת נון סטיק על אש נמוכה, ומניחים קוביית חמאה, בערך 25 גרם (אם בא לכם פחות אז כמובן שאפשר להפחית, אבל זו הגרסה המפנקת).
- לפני שהחמאה נמסה, מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים כל הזמן, ללא הפסקה.
- כשהביצה מתגבשת אבל עדייך רכה ופלאפית, מוציאים לצלחת ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)