פנקייק של ילדים מבשלים – רות סירקיס היא הגדולה מכולם!

יום חופש, יומולדת או כל יום בשבוע - זה תמיד זמן טוב לפנקייק! במיוחד מהמתכון הנוסטלגי, קל להכנה והכה מוצלח של רות סירקיס מהספר האגדי "ילדים מבשלים"
יום חופש, יומולדת או כל יום בשבוע - זה תמיד זמן טוב לפנקייק! במיוחד מהמתכון הנוסטלגי, קל להכנה והכה מוצלח של רות סירקיס מהספר האגדי "ילדים מבשלים"
  • מערכת Foody
  • 48K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 135.5 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.9 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״ג
    סידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    98
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״ל
    פחמימות 13.6 גרם 135.5 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.9 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 30.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״ג
    סידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

אנחנו מכירים כל כך הרבה טבחים, שפים ובשלנים ביתיים שהתחילו לבשל בעקבות הספר “ילדים מבשלים” של רות סירקיס, המלכה האם של המטבח הישראלי. ספר דק, פשוט, עם איורים תמימים שהנגיש את הממלכה של הגדולים לילדים (ואמא כמובן יכולה לעזור).

ילדים מבשלים
ילדים מבשלים רות סירקיס

מה לא בישלנו משם? ביצים ממולאות, ביצה בקן, בורקס, עוגת שוקולד ובעיקר את הפנקייק הבלתי נשכחים שכולם קוראים להם בפשטות – פנקייק ילדים מבשלים, וכמעט כולנו יודעים את המתכון בעל פה.

אז אם עדיין לא קניתם לילדים שלכם את הספר הנהדר הזה, קנו אותו עכשיו!

ובינתיים, עד שתקנו, קבלו את המתכון שגרם לנו להתחיל לבשל (ולאמא להחזיק את המספר של מכבי האש בהישג יד…).

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה טורפים את כל חומרי הפנקייק.
  2. משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בשמן ומחממים. מודדים מנות בלילה במצקת ויוצקים למחבת החמה. כאשר נוצרות על הפנקייק בועות גדולות הופכים את הפנקייק במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
  3. מגישים עם סירופ מייפל, פירות או סירופ שוקולד.

45פנקייק רות סירקיס ילדים מבשלים

 

 

    הערות

    • מומלץ להחליף את החלב ברוויון. זה עושה פלאים לפנקייק!
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (3)

    Avatar

      Avatar
      Lully

      איזה יופי! הכרנו את ה”פנקייק” האמריקאי

      Avatar
      שיר

      יצא טעים נראלי שצריך קצת פחות אבקת אפיה

        Avatar
        מאיה הבלין

        תודה שיר! א. האפיה עוזרת לאווריריות הפנקייקים, את יכולה להפחית מהכמות להבא אם את רוצה.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות