-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.8 קק״ל 609.2 קק״לפחמימות 10.0 גרם 120.5 גרםשומן 0.6 גרם 7.3 גרםנתרן 256.9 מ״ג 3082.6 מ״גחלבון 1.5 גרם 18.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.7 מ״ג 44.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 11.1 מ״ג 133.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות51
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.8 קק״ל 609.2 קק״לפחמימות 10.0 גרם 120.5 גרםשומן 0.6 גרם 7.3 גרםנתרן 256.9 מ״ג 3082.6 מ״גחלבון 1.5 גרם 18.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.7 מ״ג 44.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 11.1 מ״ג 133.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״גסגור
רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, לביבות מתקתקות שגם ילדים וגם מבוגרים טורפים. לגרסה עוקצנית יותר, ניתן להוסיף לתערובת 1/2 צ’ילי קצוץ דק וחופן כוסברה קצוצה. בונוס נוסף: טיגון בשמן זית הוא האופציה הבריאה לטיגון וגם מעניקה ללביבות אקסטרה טעם.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 51 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 כוסות גרגירי תירסטריים או מופשרים ומסוננים או משומרים ומסוננים
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/2 יחידה פלפל אדוםחתוך לקוביות קטנות של חצי סמ"ר
-
1/3 כוס בצל ירוקקצוץ דק
-
1/3 כוס מים
-
1/2 כוס קמח תופח
טיגון
אופן הכנה
- מעבירים למעבד מזון את אחת מכוסות התירס ומעבדים למחית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות, מלבד הקמח, כולל כוס התירס הנוספת, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה, נמנעים מערבוב יתר. אם העיסה רטובה, מוסיפים עוד קצת קמח.
- מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים מחבת עם שמן זית קלאסי לטיגון חצי עמוק. יוצרים לביבות בעזרת כף קפיצית או שתי כפות ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
אופן הכנה
- מעבירים למעבד מזון את אחת מכוסות התירס ומעבדים למחית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר מרכיבי הלביבות, מלבד הקמח, כולל כוס התירס הנוספת, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה, נמנעים מערבוב יתר. אם העיסה רטובה, מוסיפים עוד קצת קמח.
- מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים מחבת עם שמן זית קלאסי לטיגון חצי עמוק. יוצרים לביבות בעזרת כף קפיצית או שתי כפות ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)