אוזני המן במילוי בשר: מושלמות למשלוח מנות מלוח
אוזני המן במילוי בשר! כמו שילוב בין העוגייה לפורים ובין בורקס בשר. מבטיחים שלא תוכלו להפסיק לנשנש, אז נסו להשאיר קצת לאורחים
אוזני המן במילוי בשר! כמו שילוב בין העוגייה לפורים ובין בורקס בשר. מבטיחים שלא תוכלו להפסיק לנשנש, אז נסו להשאיר קצת לאורחים
- מערכת Foody
- 174 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 126.4 קק״ל 4423.9 קק״לפחמימות 8.3 גרם 290.4 גרםשומן 8.4 גרם 294.0 גרםנתרן 130.8 מ״ג 4578.7 מ״גחלבון 4.2 גרם 145.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 18.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 102.9 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 1070.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 325.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 82.8 מ״ג 2898.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 27.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות126
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 126.4 קק״ל 4423.9 קק״לפחמימות 8.3 גרם 290.4 גרםשומן 8.4 גרם 294.0 גרםנתרן 130.8 מ״ג 4578.7 מ״גחלבון 4.2 גרם 145.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 18.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 102.9 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 1070.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 325.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 82.8 מ״ג 2898.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 27.9 מ״גסגור
אם אוזני ההמן יצאו לכם מהאוזניים, זה כי עדיין לא ניסיתם את המתכון הזה של אוזני המן במילוי בשר, שהוא לא רק חגיגי אלא גם מתפקד כמנה ראשונה מושלמת לפורים.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 126 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםקצוצות
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
2 עגבניות בינוניותללא מיץ וזרעים חתוכות לקוביות
-
50 גרם צנוברים קלויים
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 כוס פירורי לחם
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית זרעי כוסברה
-
1 חלמון L
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מכינים בצק: שמים במיקסר יחד את כל החומרים ומעבדים עד שמקבלים עיגול בצק אחיד.
- אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה במקרר.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום ובשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומתפרק לפירורים.
- מוסיפים עגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, צנוברים, פירורי לחם, מלח, ופלפל ומערבבים.
- מקררים מעט את התערובת, מוסיפים חלמון וצנוברים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים אוזני המן: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ.
- קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול ומניחים במרכז כף מהמלית.
- מקפלים למשולשים ומשאירים מעט פתוח במרכז כך שהמלית תבצבץ.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה.
- אופים 18 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות.
אופן הכנה
- מכינים בצק: שמים במיקסר יחד את כל החומרים ומעבדים עד שמקבלים עיגול בצק אחיד.
- אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה במקרר.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים שום ובשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומתפרק לפירורים.
- מוסיפים עגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, צנוברים, פירורי לחם, מלח, ופלפל ומערבבים.
- מקררים מעט את התערובת, מוסיפים חלמון וצנוברים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים אוזני המן: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ.
- קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול ומניחים במרכז כף מהמלית.
- מקפלים למשולשים ומשאירים מעט פתוח במרכז כך שהמלית תבצבץ.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה.
- אופים 18 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)