טארט קרם ברולה מקורמל סוחט מחמאות
קבלו את הקינוח המפורסם בגרסת מגה: טארט קרם ברולה משוגע, שמכינים מבסיס פריך ועליו קרם ברולה עם ציפוי סוכר מקורמל, מגישים וגורפים מחמאות!
קבלו את הקינוח המפורסם בגרסת מגה: טארט קרם ברולה משוגע, שמכינים מבסיס פריך ועליו קרם ברולה עם ציפוי סוכר מקורמל, מגישים וגורפים מחמאות!
- מערכת Foody
- 126 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 228.1 גרם 228.1 גרםנתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״גחלבון 73.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״גסידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות4362
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4361.5 קק״ל 4361.5 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 228.1 גרם 228.1 גרםנתרן 585.3 מ״ג 585.3 מ״גחלבון 73.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 7.0 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 1431.6 מ״ג 1431.6 מ״גסידן 465.4 מ״ג 465.4 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1046.2 מ״ג 1046.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 4362 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב 3%
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר חום
הגשה
-
3 כפות סוכר חום
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת הבלנדר את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמונים ואת המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ.
- מיישרים את הקצוות ודוקרים את התחתית במזלג.
- מניחים נייר אפייה על בצק הקלתית, ממלאים בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בסיר או בן מארי
- מבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקרם מתייצב אך עדיין רוטט במרכז.
- מוציאים מהתנור, מקררים על השיש במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן במקרר למשך שעה לפחות.
- לפני ההגשה מפזרים מלמעלה עוד כמה כפות סוכר חום בהיר, שורפים בעזרת ברנר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: שמים בקערת הבלנדר את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
- מעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את החלמונים ואת המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי של כ-4 מ”מ.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 22 ס”מ.
- מיישרים את הקצוות ודוקרים את התחתית במזלג.
- מניחים נייר אפייה על בצק הקלתית, ממלאים בקטניות שישמשו משקולת (אורז, שעועית) ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות.
- מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
- מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בסיר או בן מארי
- מבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקרם מתייצב אך עדיין רוטט במרכז.
- מוציאים מהתנור, מקררים על השיש במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן במקרר למשך שעה לפחות.
- לפני ההגשה מפזרים מלמעלה עוד כמה כפות סוכר חום בהיר, שורפים בעזרת ברנר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)