סלט תפוחי אדמה עם סלמון ושעועית ירוקה
ישראל אהרוני מפנק במתכון של סלט תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה וסלמון צרוב. הסלט מתאים בדיוק לאירוח הבא שלכם, ואפילו לארוחת צהריים או ערב מושקעת
ישראל אהרוני מפנק במתכון של סלט תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה וסלמון צרוב. הסלט מתאים בדיוק לאירוח הבא שלכם, ואפילו לארוחת צהריים או ערב מושקעת
- ישראל אהרוני
- 122 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 458.7 קק״ל 2293.5 קק״לפחמימות 27.5 גרם 137.6 גרםשומן 24.7 גרם 123.7 גרםנתרן 700.0 מ״ג 3500.2 מ״גחלבון 33.3 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 16.5 גרםכולסטרול 2.8 מ״ג 13.8 מ״גסידן 53.1 מ״ג 265.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 181.1 מ״ג 905.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות459
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 458.7 קק״ל 2293.5 קק״לפחמימות 27.5 גרם 137.6 גרםשומן 24.7 גרם 123.7 גרםנתרן 700.0 מ״ג 3500.2 מ״גחלבון 33.3 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 16.5 גרםכולסטרול 2.8 מ״ג 13.8 מ״גסידן 53.1 מ״ג 265.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 181.1 מ״ג 905.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 459 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
500 גרם תפוחי אדמה
-
200 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
750 גרם פילה דג סלמון
-
2 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות שמן זית
-
1 חופן שמיר
-
5 גבעולי בצל ירוק
זיגוג
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 כף דבש
-
3 כפות מיץ לימון
רוטב
-
2 כפות מיונז
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
3 כפות שמן זית
-
5 כפות מיץ לימון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה (שלמים) עד לריכוך מוחלט במים עם הרבה מלח. מסננים וחותכים לקוביות בגודל ביס ושמים בקערת ערבוב.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים למשך דקה. מסננים ושומרים בצד.
- מדביקים את עלי המרווה לסלמון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- במחבת עם 2 כפות שמן זית, צורבים את פילה הסלמון משני הצדדים.
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הזיגוג. כשהסלמון צרוב משני צדיו, מוסיפים את תערובת הזיגוג למחבת וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוציאים לצלחת ומצננים.
- קוצצים את השמיר ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- קוצצים דק בצל ירוק ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מפרקים את פילה הסלמון הצרוב בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
- מוסיפים את השעועית והרוטב לקערת תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה (שלמים) עד לריכוך מוחלט במים עם הרבה מלח. מסננים וחותכים לקוביות בגודל ביס ושמים בקערת ערבוב.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים למשך דקה. מסננים ושומרים בצד.
- מדביקים את עלי המרווה לסלמון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- במחבת עם 2 כפות שמן זית, צורבים את פילה הסלמון משני הצדדים.
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הזיגוג. כשהסלמון צרוב משני צדיו, מוסיפים את תערובת הזיגוג למחבת וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוציאים לצלחת ומצננים.
- קוצצים את השמיר ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- קוצצים דק בצל ירוק ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מפרקים את פילה הסלמון הצרוב בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
- מוסיפים את השעועית והרוטב לקערת תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)