-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 676.0 קק״ל 2028.1 קק״לפחמימות 130.4 גרם 391.1 גרםשומן 10.9 גרם 32.7 גרםנתרן 303.3 מ״ג 909.8 מ״גחלבון 12.6 גרם 37.7 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 41.4 מ״ג 124.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 463.9 מ״ג 1391.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות676
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 676.0 קק״ל 2028.1 קק״לפחמימות 130.4 גרם 391.1 גרםשומן 10.9 גרם 32.7 גרםנתרן 303.3 מ״ג 909.8 מ״גחלבון 12.6 גרם 37.7 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 41.4 מ״ג 124.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 463.9 מ״ג 1391.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 3.3 מ״גסגור
פאד תאי היא ללא ספק אחת המנות הכי אהובות מהמטבח התאילנדי. מה באמת יש לא לאהוב בה? אטריות אורז, ירקות ורוטב אסייתי משגע.
אפשר להגיש אותה צמחונית ואפשר לצרף לה גם עוף, דגים או טופו.
פאד תאי ירקות היא מנה מושלמת למבוגרים וילדים, היא יכולה לשמש כתוספת וגם כמנה עיקרית. היא מנה מהירה להכנה, שלא דורשת מכם זמן רב או כישורים מיוחדים. אם משווים אותה לפסטות שונות ואטריות אחרות, ברטבים שונים, מדובר גם במנה יחסית דיאטטית, שזה תמיד יתרון נחמד.
פאד תאי מסורתי נהוג להגיש גם עם פלח לימון בצלחת, אבל כמובן לא חובה. ניתן להחליף את אטריות האורז גם באטריות אודון.
ואם תרצו להוסיף למנה גם ביצה – אין בעיה, רק שימו לב שהיא כבר לא תהיה טבעונית. כל שעליכם לעשות זה לטרוף ביצה גדולה בקערה, להוסיף אותה למחבת לאחר שתסיימו להקפיץ את הירקות, בטרם תוסיפו את האטריות. הזיזו את הירקות לצד המחבת, תבשלו את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב מתמיד ולסיום ערבבו אותה עם הירקות שבמחבת.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 676 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאד תאי
-
1 חבילה אטריות אורז דקיקות
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 גזר בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 כוס נבטים סיניים
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף דבש
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
2 כפות שמן קנולה
הגשה
-
1 חופן בוטנים קלויים
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- חולטים אטריות במים רותחים ומסננים.
- קולפים את הבצל וחותכים לחצאי טבעות.
- קולפים וקוצצים את השום והג’ינג’ר.
- קולפים את הגזר ומגררים על פומפייה.
- חותכים את הפלפל לרצועות. קוצצים את הבוטנים והבצל הירוק.
- משמנים מחבת רחבה ומאדים את הבצל, השום והג’ינג’ר במשך כמה דקות. מוסיפים את הגזר, הפלפל והנבטים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ-5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.
- מוסיפים את הסויה, רוטב הצ’ילי, הדבש והפפריקה החריפה או הצ’ילי ומערבבים היטב בכף עץ.
- מוסיפים את האטריות המסוננות, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.
- מניחים את המנה בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים והבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- חולטים אטריות במים רותחים ומסננים.
- קולפים את הבצל וחותכים לחצאי טבעות.
- קולפים וקוצצים את השום והג’ינג’ר.
- קולפים את הגזר ומגררים על פומפייה.
- חותכים את הפלפל לרצועות. קוצצים את הבוטנים והבצל הירוק.
- משמנים מחבת רחבה ומאדים את הבצל, השום והג’ינג’ר במשך כמה דקות. מוסיפים את הגזר, הפלפל והנבטים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ-5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.
- מוסיפים את הסויה, רוטב הצ’ילי, הדבש והפפריקה החריפה או הצ’ילי ומערבבים היטב בכף עץ.
- מוסיפים את האטריות המסוננות, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.
- מניחים את המנה בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים והבצל הירוק ומגישים.
תגובות (0)