פיתות במחבת בקלי קלות
אם אתם אוהבים ריח של מאפיה וניחוח של מאפים טריים המתכון הבא בשבילכם! מתכון לפיתות מעולות שמכינים על המחבת בבית בכמה שלבים פשוטים
אם אתם אוהבים ריח של מאפיה וניחוח של מאפים טריים המתכון הבא בשבילכם! מתכון לפיתות מעולות שמכינים על המחבת בבית בכמה שלבים פשוטים
- מערכת Foody
- 40K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 203.6 קק״ל 2036.5 קק״לפחמימות 39.0 גרם 389.7 גרםשומן 2.5 גרם 24.5 גרםנתרן 390.3 מ״ג 3903.2 מ״גחלבון 5.5 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 75.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 535.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות204
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 203.6 קק״ל 2036.5 קק״לפחמימות 39.0 גרם 389.7 גרםשומן 2.5 גרם 24.5 גרםנתרן 390.3 מ״ג 3903.2 מ״גחלבון 5.5 גרם 54.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.5 מ״ג 75.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 535.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 204 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
3/4 כף שמרים יבשים
-
1כף גדושה או 25 גרם סוכר לבן
-
10גרם או 1/2 כף מלח דק
-
1 1/2 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר, המלח ושמן הזית.
- מוזגים בזרזיף דק ובאיטיות את המים וממשיכים בלישה כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים מעט את הקערה בשמן זית ומחזירים את הבצק לקערה המשומנת. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ.
- מניחים על נייר אפייה מקומח (כדי שהבצק לא יידבק לנייר) מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
- מלהיטים מחבת, מניחים עליה את עיגול הבצק ואחרי 3-4 דקות הבצק יתחיל להתנפח ולהיפרד בקלות מהמחבת. זה הזמן להפוך ולהזהיב את הפיתה גם מהצד השני.
- ממשיכים כך עם כל הבצק.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר, המלח ושמן הזית.
- מוזגים בזרזיף דק ובאיטיות את המים וממשיכים בלישה כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים מעט את הקערה בשמן זית ומחזירים את הבצק לקערה המשומנת. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ.
- מניחים על נייר אפייה מקומח (כדי שהבצק לא יידבק לנייר) מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
- מלהיטים מחבת, מניחים עליה את עיגול הבצק ואחרי 3-4 דקות הבצק יתחיל להתנפח ולהיפרד בקלות מהמחבת. זה הזמן להפוך ולהזהיב את הפיתה גם מהצד השני.
- ממשיכים כך עם כל הבצק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)