קראנץ’ תלושותי מלוח – עוגה מלוחה זה הכי!
עוגה מלוחה במיוחד עבורכם: קראנץ' תלושותי מלוח עם מילוי פלפלים קלויים, גבינה ופסטו. אופים, תולשים וזוללים כמו פרוסות עוגה!
עוגה מלוחה במיוחד עבורכם: קראנץ' תלושותי מלוח עם מילוי פלפלים קלויים, גבינה ופסטו. אופים, תולשים וזוללים כמו פרוסות עוגה!
- רות אוליבר
- 226 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3440.7 קק״ל 3440.7 קק״לפחמימות 488.5 גרם 488.5 גרםשומן 91.4 גרם 91.4 גרםנתרן 3966.7 מ״ג 3966.7 מ״גחלבון 88.1 גרם 88.1 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 45.0 גרם 45.0 גרםכולסטרול 211.8 מ״ג 211.8 מ״גסידן 710.5 מ״ג 710.5 מ״גברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 2280.8 מ״ג 2280.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות3441
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3440.7 קק״ל 3440.7 קק״לפחמימות 488.5 גרם 488.5 גרםשומן 91.4 גרם 91.4 גרםנתרן 3966.7 מ״ג 3966.7 מ״גחלבון 88.1 גרם 88.1 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 45.0 גרם 45.0 גרםכולסטרול 211.8 מ״ג 211.8 מ״גסידן 710.5 מ״ג 710.5 מ״גברזל 4.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 2280.8 מ״ג 2280.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסגור
מי אמר שעוגה חייבת להיות מתוקה? לפעמים גם עוגה מלוחה יכולה לשמח באותה מידה! קראנץ’ מבצק רך ועשיר, עם מלית פלפלים קלויים, גבינה ופסטו. כל אחד תולש לו חתיכה ואוכל בכיף
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 3441 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 3/4כוסות או 525 גרם קמח לחם
-
1כף גדושה או 15 גרם שמרים יבשים
-
25 גרם חמאהמומסת
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1/4כוס או 60 מ"ל מים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
מלית
-
1 מיכל גבינת שמנת
-
3 כפות ממרח פסטו
-
50 גרם גבינת פרמזןאו קשקבל, מגוררת דק דק
-
5 פלפלים אדומים בינונייםקצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, החמאה המומסת, השמנת והמים, ומתחילים לערבל.
- תוך כדי ערבול מוסיפים לקערת המיקסר סוכר ומלח, וממשיכים ללוש במשך עוד כ-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע.
- משמנים קלות את הקערה ואת פני הבצק, מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים במשך כ-60 דקות במקום חמים עד הכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הפסטו והפרמזן.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול, בערך 40*50 ס”מ, בעובי 4-5 מ”מ.
- מורחים על פני כל המלבן את תערובת הגבינה עם הפסטו, ומפזרים מעל את הפלפל הקלוי.
- חותכים את הבצק לרוחב לרצועות ארוכות, כל רצועה ברוחב כ-7 ס”מ בערך ובאורך 50 ס”מ.
- מעלים את הרצועות אחת על השנייה עד שמתקבל “מגדל” של 5-6 רצועות בגודל 7 על 50 ס”מ.
- פורסים את “המגדל” לפרוסות בעובי של 4-5 ס”מ כל אחת, מניחים את הפרוסות בצורה אנכית אחת ליד השנייה בתבנית, ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
- מקררים מעט, מגישים ותולשים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, החמאה המומסת, השמנת והמים, ומתחילים לערבל.
- תוך כדי ערבול מוסיפים לקערת המיקסר סוכר ומלח, וממשיכים ללוש במשך עוד כ-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע.
- משמנים קלות את הקערה ואת פני הבצק, מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים במשך כ-60 דקות במקום חמים עד הכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הפסטו והפרמזן.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול, בערך 40*50 ס”מ, בעובי 4-5 מ”מ.
- מורחים על פני כל המלבן את תערובת הגבינה עם הפסטו, ומפזרים מעל את הפלפל הקלוי.
- חותכים את הבצק לרוחב לרצועות ארוכות, כל רצועה ברוחב כ-7 ס”מ בערך ובאורך 50 ס”מ.
- מעלים את הרצועות אחת על השנייה עד שמתקבל “מגדל” של 5-6 רצועות בגודל 7 על 50 ס”מ.
- פורסים את “המגדל” לפרוסות בעובי של 4-5 ס”מ כל אחת, מניחים את הפרוסות בצורה אנכית אחת ליד השנייה בתבנית, ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
- מקררים מעט, מגישים ותולשים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)