צהריים אליפות! עוף חמוץ מתוק שילדים ממש אוהבים

בשנות ה-80 האמהות שלנו הכירו את המטבח הסיני (תודה לאהרוני ורות סירקיס). לכבוד האמהות שלנו שהקפיצו, קבלו מתכון מושלם של עוף חמוץ מתוק עם כל המצרכים הפשוטים שיש בבית
בשנות ה-80 האמהות שלנו הכירו את המטבח הסיני (תודה לאהרוני ורות סירקיס). לכבוד האמהות שלנו שהקפיצו, קבלו מתכון מושלם של עוף חמוץ מתוק עם כל המצרכים הפשוטים שיש בבית
  • נעמה פלד
  • 152K צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 403.1 קק״ל 1612.2 קק״ל
    פחמימות 236.7 גרם 946.9 גרם
    שומן 188.3 גרם 753.1 גרם
    נתרן 1106.0 מ״ג 4424.2 מ״ג
    חלבון 190.0 גרם 760.1 גרם
    סיבים תזונתיים 191.1 גרם 764.4 גרם
    שומן רווי 187.5 גרם 750.2 גרם
    כולסטרול 187.5 מ״ג 750.0 מ״ג
    סידן 218.8 מ״ג 875.0 מ״ג
    ברזל 188.2 מ״ג 752.6 מ״ג
    אשלגן 478.6 מ״ג 1914.4 מ״ג
    אבץ 187.7 מ״ג 750.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 403.1 קק״ל 1612.2 קק״ל
    פחמימות 236.7 גרם 946.9 גרם
    שומן 188.3 גרם 753.1 גרם
    נתרן 1106.0 מ״ג 4424.2 מ״ג
    חלבון 190.0 גרם 760.1 גרם
    סיבים תזונתיים 191.1 גרם 764.4 גרם
    שומן רווי 187.5 גרם 750.2 גרם
    כולסטרול 187.5 מ״ג 750.0 מ״ג
    סידן 218.8 מ״ג 875.0 מ״ג
    ברזל 188.2 מ״ג 752.6 מ״ג
    אשלגן 478.6 מ״ג 1914.4 מ״ג
    אבץ 187.7 מ״ג 750.8 מ״ג
    סגור

בשנות ה-80 העליזות המטבח הישראלי התחיל להרחיב את גבולותיו ולגלות את המטבחים שמעבר לים. שניים ממגלי הארצות היו ישראל אהרוני ורות סירקיס שבזכותם אמא שלי, כמו אמהות אחרות, גילו את המטבח הסיני. אמנם לאמא שלי לא היה אז ווק והיא שיגעה את אבא שלי עד שהוא מצא לה רוטב סויה בדרום תל אביב שמשקלו כמובן בזהב, אבל לזכותה יאמר שהיא השתדלה כל כך שנחווה מנות שונות מאלה שהוגשו אז בכל מקום, היא אהבה להגיד שזה “כמו במסעדה” למרות שמבחינתנו מנות של מסעדה היו צ’יפס והמבורגר בבורגר ראנץ’.

אמא שלי הכינה עוף חמוץ מתוק עם מה שהיה בבית, ומה שהיה בבית היה קטשופ וכשלא היה קטשופ היא השתמשה בריבת משמש או בריבת שזיפים. עד היום אני מתגעגעת לטעמים הפשוטים והלא כל כך מדוייקים של המוקפץ שלה. אולי בסין היו עורפים את ראשה, אבל בסוף, זה החמוץ מתוק הכי טעים שיש והיא האמא הכי מתוקה שיש.

קבלו מתכון נפלא של עוף חמוץ מתוק של אמהות עסוקות ומהממות.

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

קישוט


אופן הכנה

  1. חותכים את חזות העוף לקוביות של 3 ס”מ. ממליחים ומפלפלים את קוביות העוף ומקמחים את קוביות העוף בקורנפלור (הכי פשוט להכניס את קוביות העוף לשקית עם כמה כפות קורנפלור ולשקשק, הציפוי יוצא אחיד והידיים לא מתלכלכות).
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה. מכניסים את קוביות חזה העוף למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף מלבין ומתבשל מבפנים. שומרים את העוף בצד.
  3. באותה מחבת מקפיצים את הפלפלים, השום והבצל.
  4. בקערית מערבבים יחד את הקטשופ, הסוכר, החומץ, הסויה והחומץ.
  5. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת קוביות האננס, מוסיפים חצי כוס ממיץ האננס ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים בערך 10 דקות.
  7. מקשטים בבצל ירוק ומגישים עם אורז לבן.

    הערות

    • אפשר להוסיף תירס, אפונת שלג או אפונה ירוקה רגילה, אם אוהבים.
    • אפשר לקשט עם בוטנים או אגוזי קשיו קלויים, אם לא מדובר במנה לילדים קטנים.
    עוד מתכונים עם עוף שאתם חייבים להכין

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות