הכי מפנק בעולם – פסטה שמנת ופטריות
מחפשים מנה מנחמת שתחמם את הלב והבטן? פסטה ברוטב שמנת ופטריות היא בדיוק המנה שאתם מחפשים. פסטה מהמטבח האיטלקי, עשירה וקלה להכנה
מחפשים מנה מנחמת שתחמם את הלב והבטן? פסטה ברוטב שמנת ופטריות היא בדיוק המנה שאתם מחפשים. פסטה מהמטבח האיטלקי, עשירה וקלה להכנה
- יעל טל
- 157K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.1 קק״ל 2664.5 קק״לפחמימות 47.7 גרם 190.6 גרםשומן 48.1 גרם 192.6 גרםנתרן 482.6 מ״ג 1930.2 מ״גחלבון 11.2 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.9 גרםשומן רווי 29.0 גרם 116.2 גרםכולסטרול 137.6 מ״ג 550.3 מ״גסידן 122.4 מ״ג 489.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 123.8 מ״ג 495.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות666
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.1 קק״ל 2664.5 קק״לפחמימות 47.7 גרם 190.6 גרםשומן 48.1 גרם 192.6 גרםנתרן 482.6 מ״ג 1930.2 מ״גחלבון 11.2 גרם 45.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.9 גרםשומן רווי 29.0 גרם 116.2 גרםכולסטרול 137.6 מ״ג 550.3 מ״גסידן 122.4 מ״ג 489.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 123.8 מ״ג 495.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
כל פודי שמכבד את עצמו יודע שיש רגעים שבהם רק פסטה שמנת ופטריות תעשה את העבודה. היא פשוטה, היא קלה, והיא כל כך טעימה. אבל איך מכינים רוטב שמנת פטריות כמו במסעדות? עשיר, מנחם, שעוטף את הפסטה וממלא את הבטן ואת החיך בעונג? פשוט עוקבים אחרי המתכון הבא.
הוא לא מסובך, אבל הוא מדויק, והוא ייתן לכם בדיוק את הטעם שאתם מחפשים. במתכון השתמשתי בפטוצ’יני, אבל אפשר גם ספגטי או כל סוג פסטה אחר שאתם מעדיפים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 666 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה ספגטיאו כל סוג אחר
-
2 ליטר מים רותחיםמומלחים היטב
רוטב
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1/4 כוס גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה בסיר על אש בינונית (הזהרו שלא תשרף) ומאדים את הבצל בחמאה תוך כדי ערבוב כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מעט מזהיבות.
- מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מלח, אגוז מוסקט ופלפל. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות (טועמים ומתקנים את התיבול).
- מכינים את הפסטה: שמים את הפסטה בסיר המים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה מהמים. מוסיפים לסיר הרוטב ומערבבים.
- מגישים את המנה: מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעט גבינת פרמז’ן מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה בסיר על אש בינונית (הזהרו שלא תשרף) ומאדים את הבצל בחמאה תוך כדי ערבוב כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מעט מזהיבות.
- מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מלח, אגוז מוסקט ופלפל. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות (טועמים ומתקנים את התיבול).
- מכינים את הפסטה: שמים את הפסטה בסיר המים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה מהמים. מוסיפים לסיר הרוטב ומערבבים.
- מגישים את המנה: מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעט גבינת פרמז’ן מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)