להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!
מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
- יעל טל
- 83K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״לפחמימות 21.2 גרם 339.1 גרםשומן 4.2 גרם 66.6 גרםנתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״גחלבון 5.9 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות162
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״לפחמימות 21.2 גרם 339.1 גרםשומן 4.2 גרם 66.6 גרםנתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״גחלבון 5.9 גרם 94.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 162 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג קמח כוסמין
-
1 כף שמרים יבשים
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 ביצה L
-
230 מ"ל מים פושריםכוס פחות שתי כפות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את קמח הכוסמין, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והביצה.
- מוזגים את המים תוך כדי לישה בזרזיף דק ובאיטיות וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפונת מים).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2, את 2 החלקים שוב ל-2 וכך הלאה עד שמתקבלים 16 חלקים שווים.
- מכדררים את 16 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
- מכינים את הציפוי: טורפים בקערית את הביצה עם המים וצובעים את הלחמניות אחרי ההתפחה. מפזרים מעט שומשום או מה שאוהבים.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות (עד שהלחמניות מזהיבות ורכות).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את קמח הכוסמין, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והביצה.
- מוזגים את המים תוך כדי לישה בזרזיף דק ובאיטיות וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפונת מים).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2, את 2 החלקים שוב ל-2 וכך הלאה עד שמתקבלים 16 חלקים שווים.
- מכדררים את 16 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
- מכינים את הציפוי: טורפים בקערית את הביצה עם המים וצובעים את הלחמניות אחרי ההתפחה. מפזרים מעט שומשום או מה שאוהבים.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות (עד שהלחמניות מזהיבות ורכות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)