איזה בוקר של זהב! פריקסה מדהים של מלי מאירוב
אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
- מלי מאירוב
- 128K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 764.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות211
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 764.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
פריקסה, הלחמניה המטוגנת במרקם עננים ששמורה רק ליודעי דבר ולסבתות טוניסאיות מיומנות. לא עוד! עוד מעט יהיה גם לכם פריקסה מושלם בבית, אתם רק צריכים לדאוג לטונה, אריסה, תפוחי אדמה וביצים קשות. מלי מאירוב הגאונה מגשימה לכם חלום ונותנת לכם את המתכון שלה לפריקסה מוזהב בטעם בלתי נשכח.
אין על המתכונים של מלי ואין על הפריקסה של מלי מאירוב בעולם!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 211 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
- מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
- חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
- מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
- מעבירים לנייר סופג ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה.
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
- מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
- חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
- מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
- מעבירים לנייר סופג ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה.
לעוד מתכונים של מלי מאירוב:
תגובות (0)