מלי מאירוב מטיסה אותנו: לחמניות עננים מושלמות!

הדרך לסנדוויץ' המושלם עוברת בלחמניות ביתיות טריות - מלי מאירוב מכינה לחמניות עננים רכות ואווריריות שימלאו את הבית בריח משגע ובחיוכים מרוצים
הדרך לסנדוויץ' המושלם עוברת בלחמניות ביתיות טריות - מלי מאירוב מכינה לחמניות עננים רכות ואווריריות שימלאו את הבית בריח משגע ובחיוכים מרוצים
  • מלי מאירוב
  • 73K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    303
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 303.3 קק״ל 4852.7 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 801.2 גרם
    שומן 7.8 גרם 124.4 גרם
    נתרן 489.6 מ״ג 7833.2 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 113.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 12.9 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 10.9 מ״ג 175.0 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 68.2 מ״ג 1091.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    303
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 303.3 קק״ל 4852.7 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 801.2 גרם
    שומן 7.8 גרם 124.4 גרם
    נתרן 489.6 מ״ג 7833.2 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 113.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.0 גרם
    כולסטרול 12.9 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 10.9 מ״ג 175.0 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 68.2 מ״ג 1091.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. מערבבים ומוסיפים את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד ובהדרגה לפי הצורך.
  3. מוסיפים את השמן והמלח ולשים עשר דקות. במידה והבצק יבש, מוסיפים מים בטיפות עד שהבצק מוכן. איך יודעים שהוא מוכן? בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד.
  4. משמנים בטיפה שמן משטח עבודה ומוציאים את הבצק אליו, לשים מעט בידיים, מכדררים לכדור ומניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות בלבד.
  5. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים, מכדררים ומכסים אותם במגבת לעשר דקות נוספות.
  6. משמנים משטח ומרדדים עם מערוך כל כדור לאורך ומגלגלים לרולדה.
  7. מניחים את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים יוצרים נחש מאורך וקולעים לצורת קשר.
  8. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), מכסים במגבת לשעה בלבד.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות - לא טורבו.
  10. מערבבים בקערה קטנה את החלמון עם הסוכר והמים, מברישים כל לחמניה, מפזרים שומשום או כל טופינג אחר שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ומכניסים לתנור, מדף שני מלמטה, לבערך 20 דקות עד להשחמה.
    מברישים כל לחמניה ומפזרים שומשום. צילום: מלי מאירוב
    מברישים כל לחמניה ומפזרים שומשום. צילום: מלי מאירוב
    אופים עד להשחמה. צילום: מלי מאירוב
    אופים עד להשחמה. צילום: מלי מאירוב

     

 

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות