ארוחת “מה שהיה לי בבית”! תבשיל עדשים כתומות ב-10 דקות
- רום מילשטיין
- 82K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 265.7 קק״ל 1062.7 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.8 גרםשומן 12.2 גרם 48.9 גרםנתרן 1466.9 מ״ג 5867.8 מ״גחלבון 8.7 גרם 34.8 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 30.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.1 מ״ג 192.3 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 160.8 מ״ג 643.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות266
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 265.7 קק״ל 1062.7 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.8 גרםשומן 12.2 גרם 48.9 גרםנתרן 1466.9 מ״ג 5867.8 מ״גחלבון 8.7 גרם 34.8 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 30.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.1 מ״ג 192.3 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 160.8 מ״ג 643.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
זוכרים שבשבוע שעבר, בסופ”ש, פתאום התחיל לרדת גשם אחרי שהיה יום יפה? אז, אז.
הייתי בבית, ותכננתי ללכת לקנות משהו כדי להכין לארוחת ערב. נשבעת שתכננתי ללכת לפני הגשם, אבל אתם יודעים איך זה… פתאום כביסה, רגע מייבש, שנייה מדיח והופ גשם.
לא יוצאת מהבית בגשם הזה!!!
יכולות האלתור שלי בדרך כלל סבבה, אבל הפעם באמת שיצא לי כל כך טעים שהייתי חייבת לכתוב על זה. זה יצא ממש טוב, גם היה ממש מהיר ואפילו בריא ומזין. כל זה הפך את זה לעוד יותר טעים.
כאילו, ממש לא ציפיתי וזה הפתיע אותי ממש!!!
אז ככה הייתי לפני שבוע: פותחת ארונות במטבח, מחפשת צירופים ודברים שיספקו את הרעב ובכמות כזו שאוכל לשמור במקרר לתחילת השבוע לקחת למשרד.
אז יש לי עדשים כתומות בארון, לא חבילה אחת, אלא 4 חבילות! איכשהו תמיד בסופר, אני שוכחת וקונה עדשים כתומות כאילו אני אוכלת את זה כל היום – מי ישמע שלא יחסר עדשים כתומות! הרגשתי שזה הזמן לשלוף את המצרך הזה בטרם הוא הופך לז”ל.
קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות, קצת תבלינים, בצל שום. ויאלה, 10 דק’ על השעון. ואם היה לי כוסברה היה יוצא עוד יותר טעים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 266 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות עדשים כתומות
-
1 בצל סגול גדולאפשר גם לבן
-
1 צנצנת רוטב עגבניות נפוליטנה
-
3 שיני שום
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
3 כפות שטוחות אבקת קארי
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
3 כפות שמן זית
-
1 צרור כוסברהלא חייבים -אבל זה ממש מוסיף!
אופן הכנה
- מניחים בסיר כוס וחצי עדשים כתומות ו-2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
- מחממים את שמן הזית בסיר נפרד ומטגנים את הבצל (סבלנות עם טיגון הבצל, טגנו אותו טוב טוב שיהיה קרמלי ומתקתק).
- מוסיפים לבצל 3 שיני שום פרוסות, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, חצי כוס מים רותחים, אבקת הקארי, המלח, הפלפל והסוכר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שעדשים מוכנות.
- מעבירים אותן אל סיר הרוטב, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור, אפשר גם לא ומיד להגיש.
- אם היה לי צרור כוסברה הייתי מוסיפה - אז תוסיפו זה יוסיף מאוד! מתי? בשלב האחרון כמה דקות לפני שמכבים את האש.
- אני הכנתי קינואה, כי האורז נגמר, אבל כל פחמימה לצד תבשיל העדשים תעשה את העבודה.
אופן הכנה
- מניחים בסיר כוס וחצי עדשים כתומות ו-2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
- מחממים את שמן הזית בסיר נפרד ומטגנים את הבצל (סבלנות עם טיגון הבצל, טגנו אותו טוב טוב שיהיה קרמלי ומתקתק).
- מוסיפים לבצל 3 שיני שום פרוסות, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, חצי כוס מים רותחים, אבקת הקארי, המלח, הפלפל והסוכר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שעדשים מוכנות.
- מעבירים אותן אל סיר הרוטב, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור, אפשר גם לא ומיד להגיש.
- אם היה לי צרור כוסברה הייתי מוסיפה - אז תוסיפו זה יוסיף מאוד! מתי? בשלב האחרון כמה דקות לפני שמכבים את האש.
- אני הכנתי קינואה, כי האורז נגמר, אבל כל פחמימה לצד תבשיל העדשים תעשה את העבודה.
תגובות (0)